Към момента не се предвижда режим на тока в Русе

...
Към момента не се предвижда режим на тока в Русе
Коментари Харесай

Засега в Русе няма да има режим на тока

Към момента не се планува режим на тока в Русе или прекъсване на уличното осветяване поради високите цени на тока

Това са съобщили пред от Общината.

През последните дни такава последна мярка към този момент бе взета в някои региони в страната.

Повишените сметки за електричество разяснява още в края на ноември кметът Пенчо Милков и тогава той прикани за икономии. Градоначалникът разгласи, че през декември 2020 година Община Русе е платила за ток 151 000 лева Сметката за ноември 2021 година обаче е с 200 % повече - 307 000 лева, само че енергоразпределителното сдружение към този момент е въвело предплатена вноска за декември и тя е 430 000 лева

През последния месец на предходната година Община Русе получи от държавното управление обезщетения в размер на 0,11 лева за всеки употребяван kW/час за месеците октомври и ноември. Това оказа помощ на бюджета и отчасти понижи разноските, само че на фона на непрестанно възходящите цени се надяваме да има обезщетения и за идващите месеци, показват още от кметската администрация. Засега обстановката остава спокойна, само че ситуацията може да се промени извънредно бързо.

Още преди месец Пенчо Милков издаде заповед за въвеждането на икономии при използването на електрическа енергия от чиновниците, шефовете на общинските предприятия и кметовете на кметства. Днес е проведена и среща с тях, с цел да се намерят способи за превъзмогване на компликациите.

Обстановката се следи всекидневно и при потребност ще се вземат ограничения, като градоначалникът предизвести, че може да се стигне и до непопулярни такива, като те ще бъдат оповестени навреме.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР