Към момента не предвиждаме промяна в нощния транспорт. Това каза

...
Към момента не предвиждаме промяна в нощния транспорт. Това каза
Коментари Харесай

Предвижда ли се промяна в нощния транспорт в София?

Към момента не предвиждаме смяна в нощния превоз. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова след среща със синдикатите във връзка със заплатите на водачите от градския превоз, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
" По отношение на нощния превоз не сме постигнали единодушие със синдикатите. Въвеждането на нощния превоз беше стъпка към подобряването на изискванията в града. Факт е, че разноските са доста, само че следва занапред да мислим. Ще продължим да разсъждаваме по тази тематика, все още не предвиждаме някаква смяна ", изясни Фандъкова.
Тя уточни, че за 5 години е реализиран извънредно сериозен прогрес във връзка с модернизацията на градския превоз. " Много средства са вложени - и от Европа, и от Общината. В момента дефицитът в електро- и автотранспорта е по над 100 водачи във всяко едно от сдруженията – т.е. над 200 души. В системата на " Метрополитен " няма дефицит, чиновниците там не поставят ексклузивен труд ", изясни Фандъкова.
Кметът на София разяснява и търга за къщата на Яворов, като уточни, че се търсят разновидности Общината да придобие постройката. " Нашата тактика е сполучлива. Все още изследваме въпроса ", изясни тя. По думите ѝ към момента не е ясно обаче дали Общината ще взе участие в идващия търг.
Стана ясно и че ще бъде импортирано предложение за тригодишно съглашение за увеличение на заплатите на водачите от градския превоз с 10% на година. 
Кметът на София уточни, че има прогрес и във връзка с социално-битовите условия на чиновниците в столичния градски превоз – депата, спирките, сервизните пространства и други " За мен е значимо ние да работим поредно, както го вършим, с цел да може специалността на водачите да бъде привлекателна. Сериозен е задължението на общината ", изясни тя. " Постигнахме съглашение, че аз и зам.-кметът Барбалов поемаме ангажимент да внесем в общината тригодишно съглашение за увеличение на заплатите в столичния превоз с 10% годишно ", изясни тя.
Припомняме, че заплатите на водачите в градския превоз в София бяха увеличени два пъти през 2019 година - през февруари и април. С измененията главната заплата в сектора стана 1150 лева, а междинната брутна – 1800 лева Има и очакван бонус от 100 лева за добре свършена работа. Целта на ограниченията е да се облекчат изискванията за работа на водачите в градския превоз и да се понижи изключителният труд. До промени в заплащането се стигна, откакто водачите сигнализираха Столична община за тежките условия, в които работят, както и за изключителния труд, който им се постанова да поставят поради неналичието на фрагменти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР