Към момента на територията на Република България не се ремонтира

...
Към момента на територията на Република България не се ремонтира
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: У нас не се ремонтира украинска военна техника

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, сподели пред публицисти служебният министър на защитата Димитър Стоянов, който се включи в честванията във връзка 145 години от Шипченската епопея, оповестява БНР.

Министър Стоянов подсети, че имаме рамково съглашение с Украйна, което на процедура съставлява съглашение за желание за ремонт.

" Министерство на защитата търси всевъзможни разновидности за обезпечаване на летателната дарба на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на Ф-16 и изтичащия летателен потенциал на наличните МиГ-29 ", съобщи още Димитър Стоянов.

Обмислят се разновидности за удължение на летателните качества на миговете, поради което следва среща с министъра на защитата на Полша. Водят се диалози и с израелски компании и с други страни, които имат опит с МиГ-29.

Служебният министър на защитата разяснява и пожара в Казанлък, който породи след взривяване на муниции на полигона " Тюлбето " и изясни, че е назначена инспекция по случая.

" Когато става въпрос за муниции, които не е имало къде да бъдат складирани и съхранявани, е безусловно неотложно да бъдат взривени ", сподели министър Стоянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР