Към момента на територията на Република България не се ремонтира

...
Към момента на територията на Република България не се ремонтира
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Към момента украинска военна техника не се ремонтира у нас

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Той подсети, че имаме рамково съглашение с Украйна, което на процедура съставлява съглашение за желание за ремонт.
Прочетете още
Министерство на защитата търси всевъзможни разновидности за обезпечаване на летателната дарба на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на F16 и изтичащия летателен потенциал на наличните МиГ29, съобщи още Димитър Стоянов.

Обмислят се разновидности за удължение на летателните качества на МиГ-овете, поради което следва среща с министъра на защитата на Полша. Водят се диалози и с израелски компании и с други страни, които имат опит с МиГ29.

Проучват се и разновидности за потребление на краткотрайна платформа, която да замести МиГ29. Платформата може да е на F16, " Мираж 2000 " или " Грипен " като се изследват безусловно всички благоприятни условия, които съдружниците ни могат да обезпечат, добави Стоянов.

Служебният министър на защитата разяснява и издадената от него заповед, с която се не разрешава използването на алкохол и наркотични в Българската войска.

" Българската войска не използва алкохол и опиати, само че пороците на българското общество, Българската войска е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и измежду българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези произшествия. Заповедта е за предварителна защита, тъй като Българската е стожер на морала и би трябвало да остане такава. ", сподели той.

По проблема с пожара край Казанлък, който породи след взривяване на муниции на полигона " Тюлбето ", Димитър Стоянов разяснява, че е назначена инспекция, само че той персонално не е последовател на наказванията. Уточни, че е ставало въпрос за муниции, които не е имало къде да бъдат складирани и съхранявани, тъй че е било безусловно неотложно да бъдат взривени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР