Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели с прокурорски

...
Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели с прокурорски
Коментари Харесай

МВР вече охранява само трима защитени свидетели

Към момента Министерство на вътрешните работи охранява единствено трима предпазени очевидци с прокурорски постановления. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред БНР. По думите му взаимно с прокуратурата е бил осъществен разбор и е решено броят на охраняваните да бъде понижен.

Славов разяснява и оповестените в обществените мрежи фотоси на служители на реда, които товарят багаж в джипа на Любена Павлова - екссъпруга на търсения от управляващите някогашен следовател и ексшеф на Столичното разследване Петьо Петров - Еврото, обвързван с проблема Осемте джуджета. Стоянов счита, че фотосите са имали позитивен резултат за Министерство на вътрешните работи.

" Аз желая да благодаря на индивида, който ги е направил. Който съгласно мен ги е направил и ги е пуснал за по някакъв метод да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези фотоси реализираха противоположен резултат, съгласно мен. След разбора, който направихме, все още Министерството на вътрешните работи охранява единствено три такива лица. И доста разтоварихме системата от този ангажимент ", съобщи вътрешният министър.

По думите му по-рано постоянно се налагало оперативни служащи да вървят по заведения поради охранявани лица.

" Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение, примерно дискотека, там охраняем състав, който е зает с неговата отбрана не може да влезе. Тогава се викат оперативни служащи от съответното районно ръководство или от Столична дирекция на вътрешните работи, които цивилни влизат на съответното място ", изясни Стоянов.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР