Към момента има тенденция за нарастване на случаите на остри

...
Към момента има тенденция за нарастване на случаите на остри
Коментари Харесай

Грипът ни връхлита , очаква се пик след 10 дни

Към момента има наклонност за повишаване на случаите на остри респираторни инфекции, само че стойностите са под прага на епидемиологичните. Засега обстановката е спокойна и няма нараснали опасности за популацията в региона, оповестяват на формалния си уебсайт от регионалната администрация на София област след среща на регионалния шеф Юлиян Леков с шефа на Регионалната здравна ревизия за софийска област доктор Розалина Чобанова. 

Срещата е във връзка с прогнозите на здравните управляващи за пик на грипните болести в края на януари и началото на февруари.

Двамата разискаха епидемиологичната обстановка в региона и упованията за растеж на грипните болести поради сериозното захлаждане през последната седмица. Д-р Чобанова осведоми регионалният шеф за подхванатите превантивни ограничения от страна на РЗИ - Софийска област и за готовността за деяние на здравните управляващи при усложняване на епидемиологичната конюнктура, допълват от Областна администрация - София област. 

В областите Русе и Ямбол заболеваемостта от грип и остри респираторни болести също се усилва, а в Горна Оряховица отчитат ръст на пациентите с белодробни затруднения след грип. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР