Към момента има над 1 милион пенсионери, които имат собствени

...
Към момента има над 1 милион пенсионери, които имат собствени
Коментари Харесай

Може ли Гражданската отговорност да стане 1000 лева?

Към момента има над 1 милион пенсионери, които имат лични коли и в случай че не се направи смяната, ще би трябвало да заплатят застраховка "Гражданска отговорност " към 1000 лв.. Как ще им се изясни това, сподели в утринния блок на Нова телевизия юристът Теодор Петров.

Това не е непринудено решение, основано е на най-хубавите европейски практики. Няма нищо неприятно в разискването на една толкоз значима законова смяна, добави Петров.

В България плащаме една от най-ниските застрахователни награди в Европа, а компенсациите са на доста високо равнище, уточни юристът.

Абсолютна нечиста сделка е, че или внезапно би трябвало да се вдигне цената на "Гражданска отговорност ", или да се постави таван на компенсациите. Никой не може да каже занапред какъв брой такива искове ще бъдат заведени след тълкувателното решение на Върховния касационен съд, акцентира юристът Деян Николов.

Спекулациите, че двойно ще се усилят компенсациите, са безусловно погрешни. След няколко години ще имаме визия за разноските на застрахователите, само че до тогава тези изказвания са спекулации, безапелационен е Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР