Към момента финансовата загуба на Пирогов“ е от над 31,4

...
Към момента финансовата загуба на Пирогов“ е от над 31,4
Коментари Харесай

Христо Хинков: Пирогов е декапитализирано дружество

" Към момента финансовата загуба на „ Пирогов “ е от над 31,4 млн. лв., тя се е нараснала със 7 млн. лв. спрямо предходната година. Размерът на личния капитал на сдружението е под размера на записания, което значи, че сдружението е декапитализирано ".Това заяви министърът на опазването на здравето Христо Хинков, който направи изказване по отношение на уволнението на изпълнителния шеф на болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров, съобщи кореспондент на БГНЕС. Всички дейности, застрахова се Хинков, които е подхванал са съобразени със законите на страната. Одитният отчет за „ Пирогов “ с изключение на на прокуратурата и АДФИ, е възложен и на ДАНС.

По отношение на „ Майчин дом “, министърът изясни, че двата проблема са разнообразни. След всички инспекции там, в това число и от страна на прокуратурата, не бяха открити престъпления, сподели Хинков. В одитния отчет за „ Пирогов “ има престъпления, които са направени от изпълнителния шеф. Това е сериозната разлика, сподели Хинков.

Що се отнася до внушенията, че прави политическа поръчка Хинков сподели следното: Одитният отчет пристигна по-късно и последните дейности, свързани с състезанията за клиники, ме накараха да подхваща тази стъпка. Аз съм съветвал тази моя стъпка освен с премиера, само че и с ръководителя на здравната комисия, съобщи Христо Хинков.

Има нарушавания в много лечебни заведения, има финансови загуби в огромна част от тях, заяви още Хинков. Предстои да бъде възложен график за изключителни инспекции в лечебни заведения, които са изложени на риск от финансова загуба. Този проект ще бъде възложен на премиера Николай Денков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР