Към момента един от най-големите източници на замърсяване на атмосферата

...
Към момента един от най-големите източници на замърсяване на атмосферата
Коментари Харесай

Откриха напълно неочакван източник на парникови газове

Към момента един от най-големите източници на замърсяване на атмосферата с нездравословни газове е добивът и обработката на газ и петрол в Близкия изток. Но при експедиция през 2017 година, учени от Института по химия " Макс Планк " забелязали, че равнищата на пропан и етан във въздуха над северно Червено море са 40 пъти по-високи от предстоящото и почнали да търсят повода за това.

Те отчели резултата на превоза, селското стопанство, добива на сила и въглеводороди и изгарянето на биомаса, само че открили нещо ненадейно. Изглежда газовете се издигали от самото море, а не от крайбрежието и не от човешката активност там.

Оказало се, че газовете изтичат в морето от подземни резервоари на газ и петрол, след което водните течения ги издигат до повърхността, където те се смесват с различен токсичен газ, формиран от промишленото мореплаване - азотният оксид.
 Снимка 464441

В публикацията си, учените пишат, че по този начин формираните газове са извънредно нездравословни за човешкото здраве. След две години на разбори, те достигнали до заключението, че източникът лежи на към два километра под повърхността на морето.

Учените пресметнали, че по мащаб това замърсяване е сравнимо със замърсяването, което основават няколко от най-големите страни, които се занимават с рандеман на петрол, като Кувейт и Обединените арабски емирства.
 Снимка 464442

Резултатът е образуването на големи количества метан - един от най-опасните парникови газове.

Същевременно обстановката се утежнява, а повода е в азотния оксид от корабоплаването - Червено море се явява един от най-натоварените транспортни пътища в света. Ситуацията ще става още по-лоша, тъй като се чака Червено море и Суецкият канал да стават все по-натоварени, а замърсяването - все по-голямо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР