Към Министерски съвет вече ще функционира Държавна агенция Безопасност на

...
Към Министерски съвет вече ще функционира Държавна агенция Безопасност на
Коментари Харесай

Нова държавна агенция ще контролира пътната безопасност

Към Министерски съвет към този момент ще действа Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Новата конструкция ще дава отговор за сигурността на придвижването по пътищата в България, ще събира данни и ще развива научноизследователска активност.
Правителството одобри Постановление за основаване на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ към Администрацията на Министерския съвет.

Агенцията ще създава, координира и управлява провеждането на политиката за повишение на сигурността на придвижването по пътищата в България, като се планува да поеме част от функционалностите на другите институции, сред които е споделена отговорността за сигурността на придвижването по пътищата към сегашния миг.

Според формалната информация профилираното звено ще събира справедливи данни и ще реализира непрекъснат мониторинг на постигнатите резултати и успеваемостта на подхванатите ограничения. Наред с това ще провежда съдействието с висши учебни заведения и научни организации за реализиране на научноизследователска активност, ще организира осведомителни и просветителни акции, както и ще прави съвещания с гражданското общество, бизнеса, университетските и научни среди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР