Към конкурсите за влизане в специалните части на Българската армия

...
Към конкурсите за влизане в специалните части на Българската армия
Коментари Харесай

Как се става командос?

Към състезанията за влизане в специфичните елементи на Българската войска интерес демонстрират както мъже, по този начин и дами. Те поставят идентични изпити, като условията за физическа подготовка тази година бяха повишени.

В силите за специфични интервенции се търсят стимулирани, интелигентни хора в добра физическа форма, съобщи пред Дарик радиои.д. шеф на Учебния център за подготовка и бойно обезпечаване на Съвместното командване на специфичните интервенции майор Петър Влахов.

 Снимка:СКСО

Задачите към претендентите включват лицеви опори, коремни преси, набирания на висилка, крос, ускорено напредване на дълго разстояние с тежка раница за норматив от време. По думите на майор Влаховизпитите са за хора със приблизително равнище на физическа подготовка, а оптималната физическа форма се реализира по-късно.

За да бъдат позволени до осъществяване на действителни задания, командосите би трябвало да се потвърдят в своята подготовка, която минава през няколко стадия. Освен начална военна подготовка тя включва скокове с парашут, дневни и нощни преходи с тежко снаряжение, превъзмогване на водни трудности след огромно физическо натоварване.

Още за това по какъв начин се влиза в Специалните елементи и какво включва подготовката на командосите чуйте от изявлението на Маргарита Колева с майор Петър Влахов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР