Към журналистите: Трябва да питате политиците как ще се отрази

...
Към журналистите: Трябва да питате политиците как ще се отрази
Коментари Харесай

Г-н Президентска република, червеноармейците се предават, не ви ли казаха?

Към публицистите: Трябва да питате политиците по какъв начин ще се отрази на производството на горива в България, както и на цените им, решението на предходното държавно управление (това на Кирил Петков, б.р.) за ограничението на износа на петролни артикули с генезис на Русия от декември. Всичко това са думи на президента Румен Радев, казани при откриването на образователната година в столичното Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи. Звучи като програмна тирада. Като предначертан проект за бъдещето на страната. Като посочен път на Изток, където Путин издава разпоредби от кулата в Кремъл.

 

Тръпки побиват всеки путинофил, който се опита да си показа каква зима ни чака: безпаричие, безгазие, сибирски мраз, изедници капиталисти, които пият кръвта на народа, загиващи предприятия и фабрики, „ златни “ дърва, затворени учебни заведения, лечебни заведения и детски градини. Дори цветя от кое място ще се намерят за паметника на руската войска на 23 февруари! О, смут! Колко хубаво си беше със Съветския съюз!

 

В същото време статистиките на интернационалните институции демонстрират, че Русия е изпаднала от Топ 10 на страните по Брутният вътрешен продукт. Дори не влиза в Топ 20 на богатите страни, където се подвизават Исландия, Сан Марино, Съединени американски щати, Дания, Англия, Бруней, Норвегия, Катар, Ирландия и прочие Всеки един от трите американски щата Калифорния, Ню Йорк и Тексас има по-силна стопанска система от тази на Русия!

 

Президентът и цялото служебно държавно управление, както и проруските партии настояват от зори до здрач, че би трябвало да отстояваме националните ползи. Добре де, това не значи ли, че би трябвало да сме по-близо и дружно с най-развитите стопански системи в света и Европа? Не е ли потребно с тях да сме сътрудници?

 

Защо да ни е на спекулация да сме с Русия, в която за първото полугодие приходите към бюджета са спаднали с 47% по данни на Руската национална банка? И която не може да създаде сега нито един от модерните военни артикули, с които се хвали, тъй като над 400 съставния елемент за тях са дело на непознати страни. Дори обувната индустрия в Русия е пред колапс, тъй като е подвластна грубо от материали, идващи от Италия, Испания, Германия и други страни. Над 40 на 100 от компютрите и принтерите във военното министерство към този момент са отвън строя, тъй като няма аварийни елементи и тонер касети за тях – и те са вносни. Десетки мини затварят, тъй като техниката в тях е японска, южнокорейска, полска. Да не вадим целия лист.

 

Но ние, видите ли, би трябвало да разчитаме точно на Русия и Путин, с цел да оцелеем като страна.

По-мазохистична доктрина не може да се измисли.

По-глупава теза не може да се измисли.

По-невярно изказване не може да се измисли.

По-антибългарски проект не може да се измисли.

 

Но са измислени.

И ни заливат с дебита на Ниагарския водопад. А ние сме като мокри кокошки и даже нямаме чадър. Защото ни твърдят, че това е плодородния съветски дъжд, който ще ни трансформира във правилно на Путин евразийско нещо.

 

Да не не помни: Украйна си върна през последните 48 часа 2 500 кв. километра, окупирана от съветските войски територия. Цели подразделения на Путин се предават, други бягат. Показват го видеа на съветски военни в обществените мрежи.

 

Няма ли кой да ги каже тези неща на президента Радев? Или нашите служби първо желаят позволение от ГРУ и СВР в Москва по остаряла традиция и тогава рапортуват на президента.

 

А Трифонов желае референдум за президентска република. Та тя към този момент е тук и работи. Засега като служебна, само че на следващия ден - кой знае…

 

Въпросът е: С по-бедните, корумпирани и нападателни окупатори ли е потребно да сме или с богатите и цивилизованите? Само запитвам.

 

Не очаквам отговор от дълго време.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР