Към излишното старо съветско въоръжение и техника, което подлежи на

...
Към излишното старо съветско въоръжение и техника, което подлежи на
Коментари Харесай

Украйна не е поискала да купи старото ни въоръжение

Към непотребното остаряло руско въоръжение и техника, което предстои на продажба, не е проявен интерес от украинска страна.

Това съобщи служебният боен министър Димитър Стоянов по време на съвещанието на отрасловата парламентарна комисия, която се организира взаимно с Комисията по външна политика. Двете комисии преглеждат два плана на решения за

От думите му стана ясно още, че Министерство на защитата извършва прецизно - за оказване на помощ на Украйна. МО смята, че решението на Народното събрание е законно, само че би трябвало да бъде предхождано от подробен разбор какъвто сега липсва, уточни Стоянов.

Министърът на външните работи Николай Милков добави, че националният ангажимент, който е годен още от член 4 на атлантическия контракт, който разпорежда на всички страни да усилват отбранителните си качества. Ние би трябвало да се грижим за увеличение на нашите отбранителни качества, настоя Милков.
 Времето за решение за F-16 изтича, предизвести Стоянов
Времето за решение за F-16 изтича, предизвести Стоянов

Народно събрание би трябвало да оцени и риска от даването на военна помощ за Украйна

За подкрепяне на Украйна се заговорило още напролет на 2021 година, подсети Милков. След началото на дейната фаза на бойните дейности политическата фаза на войната навлязла в нов стадий - на Украйна, уточни той и добави, че помощта, която се оказва е на национална основа.

Малко преди този момент от " Възраждане " настояха за отсрочване на двата плана на решения за военно-техническа поддръжка за Украйна (на ГЕРБ и Демократична България), тъй като няма разбор, задоволително информация и едно такова решение би било ненапълно и не би отчело всичко, което Министерство на защитата има поради. Даниел Митов от ГЕРБ отвърна, че точките би трябвало да се прегледат през днешния ден.

Кристиян Вигенин е обезпокоен, че сходно съществено решение не би трябвало да се взима единствено с политическа цел, а би трябвало да се преценяват детайлите на сигурността - вътрешна и външна. Той счита, че точките би трябвало да бъдат отсрочени за идната седмица, когато бъдат поканени службите. Нищо не постанова сходна неотложност и едно такова отсрочване ще даде опция на депутатите да се приготвят доста по-добре.

В последна сметка след гласуването на депутатите на двете комисии по външна политика и защита, народните представители взеха решение да прегледат точките за оказване на военно-техническа помощ на Украйна.
 Украйна - алената линия сред Българска социалистическа партия и Демократична България
Украйна - алената линия сред Българска социалистическа партия и Демократична България

Даването на оръжие на Украйна би въвлекло България във военния конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР