Към днешна дата за мен няма план B. Полагаме всички

...
Към днешна дата за мен няма план B. Полагаме всички
Коментари Харесай

Денков в Страсбург: Няма план B, очакваме България да влезе в Шенген

" Към днешна дата за мен няма проект B. Полагаме всички старания, с цел да може през декември да има решение за присъединение на България към Шенген. Много старания поставят и членовете на кабинета, и заместител министър-председателят Мария Габриел, и министрите на правораздаването и на вътрешните работи. Много от напъните остават невидими, тъй като те са дипломатически ", съобщи в Страсбург министър председателят Николай Денков, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецова изрази отчаяние от бавенето на приемането на България в Шенген.

В Страсбург установяваха и несполучливия избор на съмнение към кабинета " Денков ", след който държавното управление оцеля.

" Основната цел на държавното управление е да се осъществя програмата на държавното управление и листата със законодателни актове, които следва да се одобряват от Народното събрание. През цялото време ще се стремя да остана концентрира върху тази стратегия ", уточни Денков.

" Моята татковина е една от най-старите страни в Европа, запазила името си България от 681 година насам. В своята хилядолетна история страната ни е присъединявана принудително към други страни, само че съумява да възкръсне с помощта на своите будители. Един от тях - Васил Левски, е духовният подстрекател на самостоятелна и духовна България. Именно той споделя, че всички българи би трябвало да сме равни. А да сме равни с другите европейски нации зависи от нашите дружни сили ", уточни той.

" В най-новата си история България е била обект на опити за доминация - част от тях сполучливи, от страна на Руската империя. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни, и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обязаност с Русия, както и от историческите и културни връзки сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни ", съобщи още министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР