Към днешна дата все още няма данни за авторство на

...
Към днешна дата все още няма данни за авторство на
Коментари Харесай

МВР за убийството на Алексей Петров: Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител

Към днешна дата към момента няма данни за авторство на убийството на Алексей Петров - следствието не разполага с причинител, нито с гарант. Това заяви в Кюстендил основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, представен от бТВ.

На този стадий няма нови данни за убийството, само че се работи за събиране на доказателства, тъй че създателят му да бъде открит. Версиите остават две и измежду тях няма преобладаваща – свързани са с персоналния му живот и бизнеса му.

„ И двете версии кумулират голям размер аргументи и условия, които биха могли да допринесат за неговото ликвидиране, а по всяка една версия се обясняват всички обстоятелства и условия “, уточни още основен комисар Коцев.

Той разяснява и обиските в дома на Васил Божков, като уточни, че са били във връзка следствието на убийството на Алексей Петров, както и разпита през днешния ден на Елена Динева - дамата до Васил Божков.

По отношение на досъдебното произвоство, формирано против длъжностно лице, когато вътрешен министър е Иван Демерджиев, основен комисар Коцев сподели, че е формирана прокурорска кореспонденция, която е предоставена по реда на Закона за правосъдната власт на АДФИ. Агенцията ще извърши инспекция с оглед събиране на данни за закононарушение от длъжностно лице. От прокуратурата оповестиха, че към наказателното произвеждане няма привлечени обвинени лица.

По мотив изявление на някогашния вътрешен министър Демерджиев, че политическото управление на Министерство на вътрешните работи абдикира от отговорности, Коцев сподели, че той, представлявайки професионалното управление на министерството, не е абдикирал от отговорностите си и увери, че Министерство на вътрешните работи ще направи всичко допустимо, с целия запас, жителите да се сигурни и спокойни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР