Към днешна дата няма нито една преведа рубла за получаване

...
Към днешна дата няма нито една преведа рубла за получаване
Коментари Харесай

Красен Станчев: Да се плаща с рубли за газ, означава да се прави онова, което иска Путин

" Към днешна дата няма нито една преведа рубла за приемане на съветски газ. Вече конвертирането, кой го прави и по кои сметки - това са спомагателни въпроси, които не са маловажни. Този въпрос би трябвало да бъде изчистен ", съобщи пред Нова телевизия във връзка изказванията, че европейски страни заплащат газа си в рубли.

Икономистът Красен Станчев акцентира, че е значим моментът, в който заплащането се счита за осъществено.

" Става дума за това, че търгуват компании. Важно е по кое време се счита заплащането за осъществено. Рублата не е конвертируема. Когато желаете да се заплаща по този начин, както е определила курса Руската централна банка, в действителност желаете българската, италианската компания или който и да е да прави това, което желае Путин ", изясни Станчев.

" Това се прави, тъй като рублата не е конвертируема. Втората причина е, че би трябвало да се покажат мускули пред популацията ", изясни той.

" Най-хубавото нещо, което се случи е, че към този момент " Газпром " е една от многото компании, претендиращи за присъединяване на българския пазар. Тя дори е на опашката на фирмите, които се борят за пазарен дял. Само преди месец беше противоположното - потребявахме към 90% съветски газ. Европа не може напълно без съветски газ, само че на части може. Смятам, че държанието на " Газпром " оттук насетне ще бъде друго ", разяснява Васко Начев.

" Потреблението на природен газ и петрол от Русия доста е спаднало ", сподели още той и добави, че Русия желае оптимално да разедини Европа.

Те разясниха подправена вест ли е тази, че огромни стопански системи като Германия и Италия ще отворят в сметки и рубли или става противоположното – Русия се уплашила, че може да загуби свои клиенти и трансформира изискванията за заплащания на газ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР