Към днешна дата нещата не вървят така, както ни се

...
Към днешна дата нещата не вървят така, както ни се
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: Българите са русофилски народ

Към днешна дата нещата не вървят по този начин, както ни се желае. На политическо равнище връзките са извънредно по избрани тематики, когато зародят. Но на равнище общност имаме доста необятни връзки .

Това в изявление за ТАСС посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова . Фрагменти от него са оповестени в профила на посолството на Москва във Facebook.

В него тя споделя по какъв начин българите обичат Русия и помнят помощта, която страната е оказвала на българите. " Нашата взаимна история е най-хубавият лобист на Русия , тъй като тук на всеки километър има монумент на съветските бойци, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това единствено по себе си е най-силната част от нашите връзки. Ако приказваме за политически връзки и идващите избори, то не чакаме нищо забавно и нищо кардинално ново от тези избори . Не мисля, че сега връзките ще се трансформират фрапантно ", добавя Митрофанова.

Тя дефинира българите като " русофилски народ " и подсети, че през последните дни у нас даже е имало митинги против възбраната за лъчение на съветски медии.

" Напоследък в София и други градове на България се организират проруски акции, акции против въведените антируски наказания, които пречат на развиването. Вашата не дипломатическа, а персонална оценка за сходни събития? ", питат от ТАСС дипломат Митрофанова. А тя дава отговор: " Бих споделила, че българите въпреки всичко са русофилски народ . Не одобрявам думата " русофили ", само че все пак българите са хора, които имат доста положително и грижливо отношение към Руската Федерация. Затова не е изненадващо, че имаше митинги за унищожаване на глобите, против закриването на съветските телевизионни канали. Оксиморонът, който се изрече в Европейския съюз - че възбраната на съветските медии е битка за свободата на слово - всеки естествен човек схваща, че това е следващата нелепост. Затова тук се организира много огромна проява. Друг е въпросът, че не считам, че ще има някаква смяна. Виждаме, че в Европа хората изискват едно нещо, а политическият хайлайф прави каквото му се каже извън.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР