Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1

...
Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1
Коментари Харесай

Председателят на НСИ: Очаква се днес да преминем прага от 2 млн. души преброени онлайн

Към 6 ч. тази заран електронно са се преборили 1 937 000 души, което значи, че до края на този ден ще преминем 2 млн. души. Това съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски.

Най-големият % на преброилите се електронно е в София, съвсем 50%. На втори място е Варна с 35,5%. Изненадващо през цялото време е интензивността в Габрово, където 30% са се преброили.

В Кърджали и Смолян са към 10%.

Когато преброителите не ни намерят в дома ни оставят записка с телефон, на който е добре да се обадим, с цел да се разберем по кое време ще е комфортно ново посещаване.

Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме към 30 минути.

Кодът, който се генерира след онлайн преброяването може да се съобщи по няколко да бъде оставен на вратата, който да бъде взет от преброителите.

Всеки преброител носи идентификационна карта със фотография. Телефонът, на който всеки може да се обади, в случай че се осъмни в нещо е *2021.

Не е изключено да се удължи още един път срокът за броене, обмисляме го и следим резултатите. Отлагането на електронното броене внася доста проблеми на класическото броене по домовете.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР