Към 6.00 часа тази сутрин през електронната система са се

...
Към 6.00 часа тази сутрин през електронната система са се
Коментари Харесай

Близо 1,5 млн. души от над 646 000 домакинства са се преброили електронно до днес

Към 6.00 часа тази заран през електронната система са се преброили 1 471 382 души, които живеят в 646 077 семейства, оповестиха от пресцентъра на Националния статистически институт.

Най-много хора са се преброили електронно в София, където и популацията е най-многобройно. За второто място по брой преброени се борят Пловдив и Варна, следвани от Бургас, Стара Загора и Русе.

Ако се съпостави обаче делът на хората, които са се преброили по отношение на популацията на региона, преди всичко остава област София /столица/, следвана от Варна. На трето място с съвсем равни дялове са Габрово и Русе.

Чрез електронната система можете да се преброите единствено от български IP адрес , припомнят от Национален статистически институт. Ако по някаква причина сега сте в чужбина, помолете околните си в България да ви преброят, поучават от института.

Оттам показват, че преброителят наложително би трябвало да се показа и да покаже своята служебна карта, на която има негова фотография, трите имена и идентификационен номер, даден от Национален статистически институт.

Преброителят би трябвало да уведоми ясно за задачата на преброяването и да показа преброителна карта, на гърба на която има писмо от ръководителя на Национален статистически институт, в което са разказани задачите на преброяването.

Ако някой изпитва подозрение по отношение на легитимността на преброителя, може да позвъни на *2021, където да продиктува имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат инспекция и ще потвърдят дали преброителят в съответния сектор се споделя по този начин. Всеки преброител има синя маска, на която е изписано " Преброяване 2021 " , припомнят от Българска телеграфна агенция.

Всички преброители са минали предварителна инспекция за чисто правосъдно минало, навършили са 18 години и имат най-малко приблизително обучение. От през вчерашния ден те са почнали обхода на разпределените им сектори в цялата страна. Преброителите ще преброяват единствено хората, които не са се преброили към този момент електронно или не желаят да го създадат онлайн сами, означават от Национален статистически институт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР