Към 31 август 2021 година в Националната агенция за приходите

...
Към 31 август 2021 година в Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Приходите, събрани от НАП, растат с над 2 млрд. лв. спрямо миналата година

 Към 31 август 2021 година в Националната организация за приходите са постъпили 18,0 милиарда лева, което е 2,1 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Национална агенция за приходите. Общо данъчните доходи възлизат на 10,1 милиарда лева към 31 август, в това число 2,8 милиарда лева налог върху приходите на физическите лица, 1,8 милиарда лева корпоративни налози и 5,4 милиарда лева Данък добавена стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за интервала е 7,5 милиарда лева, като от тях 4,5 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 1,9 милиарда лева – за здравноосигурителни вноски и над 1 милиарда лева – за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – близо 27 %. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 15 на 100, а постъпленията от осигурителни вноски порастват стабилно с съвсем 10 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.

" Отчитаме отлични резултати в условия на продължаваща пандемична конюнктура. Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за напъните и постигнатото. Извън усъвършенстваните макроикономически трендове отчитаме и все по-добро непринудено обявление и заплащане от страна на бизнеса “, разяснява във връзка рекордния растеж в приходите изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР