Към 24.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 147

...
Към 24.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 147
Коментари Харесай

В понеделник решават дали да затягат мерките и в Пловдив


Към 24.10.2020 година на територията на Пловдив ска област има 147 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната осведомителна система са общо 3280. Под карантина са 1988 лица. На домашно лекуване са 1085 лица. Извършва се епидемиологично изследване.

Шестима медици от Пловдив са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие. От тях - един доктор, 2 медицински сестри и 2 санитарки от болничната помощ и един общопрактикуващ доктор.

Хоспитализирани случаи от Пловдив ска област, въведени в Националната осведомителна система с днешна дата са 202, от тях 9 пациенти са на интензивно лекуване.

„ Няма умряли пациенти през миналите 24 часа. Излекуваните са 82-ма. През денонощието 3 дами са признати в болница на лекуване, като едната е в тежко положение. Пациентките надлежно са от общините Калояново, Пловдив и Родопи ”, посочи регионалният шеф и ръководител на ОКЩ Дани Каназирева, представена от Българска национална телевизия.

Отново най-вече са новорегистрираните случаи в Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по 3, Садово, Съединение и Хисаря по 2 и Първомай, Калояново и Карлово по 1. Случаите се изследват и се вземат съответните противоепидемични ограничения.

„ В понеделник привиквам Медицинския щаб , час по-късно групирам шефовете на всички лечебни заведения, а в 13:00 часа ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров, с цел да преценим обстановката и да се обсъдят спомагателни противоепидемични ограничения на територията на региона, заяви ощеКаназирева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР