Към 23:30 ч. българско време няма постъпила официална информация в

...
Към 23:30 ч. българско време няма постъпила официална информация в
Коментари Харесай

МВнР: Няма пострадали българи при атентата в Ню Йорк

Към 23:30 ч. българско време няма постъпила публична информация в българското посолство във Вашингтон и Генералното консулство в Ню Йорк за починали или потърпевши български жители в резултат на случая в Ню Йорк, оповестиха от Министерство на външните работи.

Ван с вряза в алея с велосипедисти и пешеходци в Манхатън, като умъртви минимум 8 и рани 12 други. Нападателят е арестуван, а офанзивата се преглежда се като терористичен акт от локалните управляващи.

Към този миг няма български жители, които да са търсили подпомагане от българските дипломатически задачи. Посолството във Вашингтон и Генералното консулство в Ню Йорк наблюдават развиването на обстановката и са в непрекъснат контакт с локалните управляващи, увериха от Външното министерство.

Български жители, които желаят да получат настояща информация за ситуацията или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството във Вашингтон: +1 202-387-5770 и Генералното консулство в Ню Йорк: +1 202 387 0174.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР