Към 17 октомври телата на 35 военнослужещи и 152 цивилни

...
Към 17 октомври телата на 35 военнослужещи и 152 цивилни
Коментари Харесай

Около 200 тела са ексхумирани в Лиман

Към 17 октомври телата на 35 военнослужещи и 152 цивилни бяха ексхумирани в деокупирания Лиман в Донецка област, заяви " Укринформ ".
" В Лиман бяха ексхумирани телата на 34 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна. През миналото денонощие в обособен гроб на територията на града беше открито тялото на още един военнослужещ. Що се отнася до цивилните, от двете бяха ексхумирани 152 тела всеобщи и самостоятелни гробове ", заяви Александра Хаврилко, пресаташе на полицейското ръководство на Донецка област по време на брифинг.
Както беше маркирано, следователите не престават да работят на гробните места и броят на откритите тела се усилва всеки ден.
Хаврилко сподели, че по множеството ексхумирани тела има следи от съдбовни пострадвания от гърмеж на мина, някои са имали следи от естествена гибел, има и тела със следи от огнестрелни рани.
Както беше обявено, локалните поданици показаха два всеобщи гроба в деокупирания Лиман. В едната са открити тела на бойци, а в другата - на цивилни.
Припомняме, че на 1 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха Лиман от съветските нашественици и поеха контрола над града.
На 4 октомври украинският народен байрак беше публично повдигнат над освободения Лиман.
Масови гробове с над 400 тела бяха открити в Изюм, Харковска област.
Миналата седмица стана ясно и заключението на самостоятелната анкетна комисия на Организация на обединените нации за Украйна, а точно беше доказано, че са били осъществени военни закононарушения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР