Към 17 часа избирателната активност, която измерваме ние от Тренд,

...
Към 17 часа избирателната активност, която измерваме ние от Тренд,
Коментари Харесай

Политолог: Възможно е тези избори да бъдат с най-ниската избирателна активност в модерната история на България

Към 17 часа изборната интензивност, която измерваме ние от „ Тренд ”, е 24,9%. Това разгласи в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ” по Нова телевизия политологът Димитър Ганев от „ Тренд ”. По думите му изборната интензивност е по-ниска спрямо предходните европейски избори.
„ Не е шокиращо по-ниска, само че е по-ниска, най-малко към този час. На предните избори финиширахме с към 2,2 милиона действителни гласа. Твърде е допустимо да осъмнем на следващия ден с резултати на ЦИК, които да са под 2 милиона действителни гласа, което доста ни приближава до това изборите през 2019 година за европейски парламент да бъдат най-ниската изборна интензивност в модерната история на България ”, изясни Ганев. 
Според него факторите за това са няколко. „ Първо бих откроил обстоятелството, че няма нови политически субекти на сцената. Основните партии, върху които е съсредоточено нашето внимание са партии, които са се явявали и през 2017 година на последните парламентарни избори. Когато нов индивид се появи на сцената, той обичайно изкарва негласуващи и ги стимулира да отидат да упражнят правото си на глас ”, изясни Ганев.
Освен това Ганев означи още, че има 3 почивни дни, както и, че обичайно европейските избори притеглят минимален интерес от всички типове избори. „ Скандалите през последните 2 години безспорно дистанцираха хората от политическия хайлайф ”, разяснява още Ганев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР