Към 17:00 часа напълно са отстранени авариите, причинени от лошото

...
Към 17:00 часа напълно са отстранени авариите, причинени от лошото
Коментари Харесай

Служителите на ЕРМ Запад възстановиха електрозахранването на още 30 000 клиенти

Към 17:00 часа изцяло са отстранени повредите, породени от неприятното време, в София град и областите Плевен и Благоевград. Продължава работата по възобновяване на електрозахранването на още към 16 000 клиенти в Западна България.

Над 1300 чиновници на ЕРМ Запад бяха ангажирани във вторник с премахване на повредите. Тежкият сняг, мощният вятър и падналите дървета и клони счупиха 77 стълба. От тях 50 са на мрежа приблизително напрежение 20 kV, които зареждат огромен брой трансформаторни постове и клиенти. Работата не престава при зимни условия, непристъпен терен, непочистени пътища и обледявания.

Най-големи са провалите на територията на област Монтана в региона на селата Славотин, Смоляновци, Белотинци, Долна Рикса и Клисурица. През последните две денонощия в региона са изпратени спомагателни екипи, изправени са 30 нови стълба, по които сега се изтегля нов проводник.

В останалите области има обитаеми места с отчасти нарушено електрозахранване, където има дребен брой наранени клиенти, намират се в отдалечени и труднодостъпни региони.

Работата не престава до цялостното премахване на повредите.

Сигнали за липса на зареждане се одобряват на формата за електронна връзка:, както и на телефон 0700 10 010, където са удвоени екипите за култивиране на позвъняванията.

Актуална информация за спиранията може да се откри на уеб страницата www.ermzapad.bg в секция „ За клиента ", подсекция „ Прекъсвания ":.

Информация се разгласява и в секция Актуално:.

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 17:00 часа на 28.11.2023:

Област Кюстендил - 900 клиенти
Област Видин - 600 клиенти
Област Враца - 185 клиенти
Софийска област - 5 000 клиенти
Област Ловеч - 500 клиенти
Област Монтана - 7 000 клиенти
Област Перник - 2 000 клиенти

Корпоративни връзки
Електрохолд България

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР