Към 16.00 българско време на изборите в Германия са гласували

...
Към 16.00 българско време на изборите в Германия са гласували
Коментари Харесай

Изборите в Германия: Към момента са гласували близо една трета от имащите право на глас

Към 16.00 българско време на изборите в Германия са дали своят вот една трета от хората, имащи право на глас, съобщи БНР.

Очакванията не престават да са свързани с изборна победа за канцлера Ангела Меркел. Политическите наблюдаващи обаче се въздържат от прогнози за формулата на ръководство. Най-големи шансове има необятната коалиция от християндемократи и социалдемократи, която ръководи и сега.

От резултата на либералите пък зависи, дали Меркел би могла да сформира държавно управление единствено с тях или ще би трябвало да притегли и Зелените в така наречен "коалиция Ямайка”. От началото на лятото тази тройна коалиция ръководи северната провинция Силезия Холщайн.

Четири дребни партии водят яростна борба за третото място, като от това значително зависи формулата на бъдещето ръководство в Берлин.

Според социолозите любимец за третата позиция е националистическата партия "Алтернатива за Германия ".

Канцлерът на Германия и ръководител на Християндемократическия съюз Ангела Меркел гласоподава на изборите за Бундестаг дружно със брачна половинка си Йоахим Зауер в изборен сектор в Берлин покрай дома й

Тя напусна залата, без да направи никакви изказвания, а единствено се усмихваше на публицистите и няколко пъти кимна към телевизионните камери, уточни ТАСС.

Главният й противник, водачът на социалдемократите Мартин Шулц гласоподава по-рано в родния си град Вюрзелен. Бюлетината си пусна към този момент и водачът на "зелените " Джем Йоздемир.

Кандидатите за канцлер на "Алтернатива за Германия " и на Свободната демократическа партия са решили да не гласоподават обществено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР