Към 13 февруари 2023 г. Службата на Върховния комисар за

...
Към 13 февруари 2023 г. Службата на Върховния комисар за
Коментари Харесай

Британското разузнаване отчита все по-чести и тежки руски удари по болници и училища

Към 13 февруари 2023 година Службата на Върховния комисар за правата на индивида е записала 18 955 цивилни жертви и потърпевши от началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Броят на починалите е 7 199 души, а ранените са 11 756 . Общо 697 от цивилните, наранени от войната, са регистрирани през януари тази година.

Според СВКПЧ обаче действителните числа са доста по-високи. Въз основа на различен, самостоятелен разбор, над 16 000 цивилни евентуално са били убити по време на спора.
 Украйна упрекна Русия в обстрел на болница във Вовчанск
Украйна упрекна Русия в обстрел на болница във Вовчанск

Атаката е провокирала пожар в лечебното заведение и е нанесла вреди по пет жилищни здания

Данните от януари 2023 година демонстрират, че насилието продължава по продължение на 1200-километровата фронтова линия, само че е концентрирано главно в Донецка, Луганска и Запорожка област , регистрират от английското разузнаване.

Посочва се, че през целия януари е имало доста висок интензитет и наклонност към утежняване на вредите, нанесени както на медицински, по този начин и на образователни заведения.

Тези произшествия и продължаващите цивилни жертви евентуално се дължат значително на неразграничаването от страна на съветските сили при потреблението на артилерия и други оръжейни системи.
 Зеленски: 60 убити при съветски удар против учебно заведение
Зеленски: 60 убити при съветски удар против учебно заведение

В Луганск се водят тежки сражения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР