Към 11:30 ч. на 27.01.2021 г. ситуацията с електрозахранването в

...
Към 11:30 ч. на 27.01.2021 г. ситуацията с електрозахранването в
Коментари Харесай

Нарушено е електрозахранването в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен

Към 11:30 ч. на 27.01.2021 година обстановката с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено зареждане в селските и планински елементи главно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен. Причина за нарушените доставки на електрическа енергия е падналият през миналото денонощие снеговалеж, вследствие на който има частични повреди по въздушни електропроводи приблизително и ниско напрежение - влажен сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е задействало спешни екипи, които вършат обход тук-там, в това число с високопроходима техника и машинизация.

Диспечерският център на компанията е в директна връзка с Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) по отношение на действието на мрежа високо напрежение, като в региона на град Харманли екипите на двете сдружения координират възстановителните действия.

Целта на възстановителните действия е обитаемоте места да получат зареждане още в светлата част на деня. Като част от оценката на обстановката Електроразпределение Юг ще конфигурира генератори за тези места, за които възобновяване на зареждането се чака да бъде по-продължително.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР