Калоян МетодиевAмериканските власти арестуваха показно 21 годишния компютърен специалист Джак

...
Калоян МетодиевAмериканските власти арестуваха показно 21 годишния компютърен специалист Джак
Коментари Харесай

Замита ли служебният кабинет истината - предлагали ли сме български МиГ-ове на Украйна?

Калоян Методиев

Aмериканските управляващи арестуваха показно 21 годишния компютърен експерт Джак Тексейра от военновъздушните сили за теч на секретни военни документи. Момчето, пристранено към видеоигрите, изключително след месеците изолираност по време на Ковид епидемията, е живеело в обособен свят на секрети игрални стаи (групи затворени геймърски общности в интернет). Там точно пуска класифицирани документи от последните месеци. Качвал ги е и ги е коментирал с приятелите си.

В документите се визира и България: " На 23 февруари България изрази подготвеност да подари своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна… “

Ден преди ареста на Тексейра у нас прозвуча: " България в никакъв случай не е заявявала, че ще подарява самолети МиГ-29. Ясно би трябвало да си извършите извода какъв брой са достоверни самите документи и какъв брой са секретни (!!!). Най-вероятно са модифицирани документи (!!!) “. Думите са на служебния министър на защитата Митко Стоянов в отговор на журналистически въпрос за достоверността им (12.04).

Арестът е реалност. Течът на документи също. Коментират се от международни сили. Тепърва ще се обяснява въздействието на случилото се. Темата е с световен отзив. Но това са огромни работи.

Да се върнем на нашенските. В бързината, с цел да „ заметат “ думите си и да „ разкарат “ публицистите, от президентството позволиха следващата неточност. Явно документите са достоверни, а не модифицирани. Явно има задържан за изнасянето им. Явно Митко Стоянов лъже българската общност. Явно би трябвало да се върнем на изходна точка и още веднъж да се питат Митко и президента: " Служебното държавно управление провеждало ли е диалози за даряване на своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна? “

И втори въпрос: по тази причина ли сваляха месеци наред постоянно определено държавно управление? Само преди месеци Митко пускаше в обществените мрежи отрязъци от документи, с цел да „ потвърждава “ експорт на оръжие за Украйна. Впоследствие се оказва, че изрезката е част от документ публикуван половин година преди войната, от третото служебно държавно управление на Радев, и е за напълно друго нещо. Явно ще се продължава с едни и същи номера. Само че обстановката през днешния ден е друга.

Новото е, че този път не се лъже българското общество, а към този момент и света. Митко е един от 31-те министри на защитата на НАТО. В това си качество споделя, че друга страна членка е арестувала почтен човек и е подправяла документи. Това към този момент е диалог на друго равнище. И с други последици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР