Калоян МетодиевПолитиците съсипаха армията“. Тази мантра обилно се насажда от

...
Калоян МетодиевПолитиците съсипаха армията“. Тази мантра обилно се насажда от
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Кохорта вевесари съсипаха държавата, армията и военната авиация

Калоян Методиев

„ Политиците унищожиха армията “. Тази мантра щедро се насажда от една група, обвързвана с Военновъздушни сили. Вевесарите преобладаваха Генералния щаб през последните 20 години. Четирима командващи имаха. Група вевесари шеста година ръководи президентството – най-политическата институция в страната. Вевесари командваха словом и цифром 5 служебни кабинета с обща дълготрайност близо от 2 години.

И същите през днешния ден, отпред с президента Радев, крещят най-високо кой и по какъв начин унищожил армията. Вашата кохорта управляваше най-дълго армията, две десетилетия контактуваше привилигировано с политиците, получаваше от тях генералски пагони на кило и упражняваше действителната власт в защитата.

Глезените деца на армията, на които всичко се поднасяше на тепсия. Мнозинството от тях постоянно са живели с мисълта, че са освен това от останалите, че някой им дължи нещо, че са богопомазани, че са по-умни от сухопътните и военноморските, че би трябвало да бъдат обслужвани... И все са недооценени. Върхушката на тази прослойка постоянно се е употребила с привилегии и всевъзможни екстри – от повече пари, през образования на открито (съветски или американски), специфични станции на Боровец...

 

Не е загадка, че назовават пренебрежително останалите – кашимерите. Обидно е като се чуе „ кашимерите не могат да ръководят авиацията “. Истинската войска бе завладяна и доминирана от тази кохорта (както се самонарече).

Резултатите на вевесарските ръководства са забележими – и в армията, и в политиката. Една дузина генерали на 3-4 самолета. На всеки аероплан се падат по двама генерали. И това не е африкански анекдот.

 

Хиляди хора обслужващ личен състав, които до ден сегашен висят в базите и играят карти по през целия ден, тъй като няма какво друго да вършат. Резултатите на служебните кабинети като ръководство на страната (пропити от тежка корупция) повтарят резултатите им при ръководството на цялата войска и на Военновъздушни сили.

 

Разсипаха страната, армията и военната авиация. За сметка на това са виртуози в непрекъснатото мрънкане, нападки, институционални войни, искания и обвинявания към другите. С тези мантри и операции, популяризирани от президентството, би трябвало да се спре един път и вечно. Те да си носят отговорността!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР