Калоян Кръстев няма как да премине през този трансферен прозорец

...
Калоян Кръстев няма как да премине през този трансферен прозорец
Коментари Харесай

Може ли Калоян Кръстев да премине в Ботев ?

Калоян Кръстев няма по какъв начин да премине през този трансферен прозорец в Ботев (Пловдив), сподели инспекция на Sportal.bg . Причина за това е, че нападателят към този момент е играл за два тима през този сезон, което е максимумът съгласно разпоредбите на ФИФА. 23-годишният футболист стартира сезона в Славия, където записа шест мача и вкара два гола, а по-късно мина в ЦСКА - София, където взе присъединяване в девет срещи.
 Предстоят финални договаряния сред ЦСКА - София и Ботев (Пд) Предстоят финални договаряния сред ЦСКА - София и Ботев (Пд)
Регулациите на международната футболна централа гласят, че даден играч може да бъде регистриран в три тима в един сезон, само че да има записани минути на терена за два. Изключения вършат шампионатите с друг календар, като Казахстан, Швеция, Норвегия и други, в които шампионата стартира напролет и свършва в границите на календарната година. По време на коронавирус пандемията от ФИФА бяха въвели изключителни регулации и заради предварителното преустановяване на някои шампионати бе разрешено да има играчи с мачове за три клуба в границите на един сезон. От това изключение да вземем за пример се възползва Симеон Мечев, който през сезон 2020/21 игра за Царско село, Септември и Етър. Правилото обаче не важи за сезон 2021/22, а последно е било годно за сезон 2021, за шампионатите с начало пролет. От БФС също по този начин потвърдиха за Sportal.bg , че за сегашния сезон изключението към този момент не е в действие. При това състояние трансфер на Калоян Кръстев в различен български тим няма по какъв начин да стане сега.

Любопитно е, че забавен проблем се бе получил и с различен някогашен футболист на “белите ” - Филип Кръстев. Както е известно полузащитникът мина в Левски чартърен от белгийския Ломел. Преди това през сезона той бе преотстъпен в други два тима. Кръстев стартира сезона във френския Троа, като бе в групата на тима за първите два мача в Лига 1, само че не влезе в игра, а по-късно пък отиде в състава на Камбур в Нидерландия, където записа пет мача. Казусът, който притесняваше “сините ” е дали при прекратяването си на първите два наема - в Троа и Камбур и надлежно късото си завръщане в Ломел може да се води регистриран при белгийците и по този начин да се окаже, че Левски е четвъртият му клуб за сезона. От “Герена ” обаче направиха всички нужни инспекции и получиха отговор, че няма проблем Кръстев да бъде част от клуба.

На Свети Валентин поведи с 1:0. За концепциите ще помогнем ние, мъжка взаимност, знаеш си. Виж тук нашите оферти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР