"Калоян е едно съвсем обикновено дете, а това, което прави,

...
"Калоян е едно съвсем обикновено дете, а това, което прави,
Коментари Харесай

Калоян може да смята по начин, по който учителят му не го може - slava.bg

"Калоян е едно напълно нормално дете, а това, което прави, си е в главата му. Не изискваше доста специфични образования или тренировки ", споделя пред Dir.bg Румяна Гешева, майка на третокласника, който преди дни завоюва "България търси гений " с безапелационна преднина пред останалите полуфиналисти.

"Леко е срамежлив, само че не прекомерно. Даже доста желае да контактува с другите деца. Те по-скоро го харесват, само че не могат да споделят с него, тъй като той не може да играе с тях и може би по тази причина от време на време странят. Имаше и един дребен % деца, които го обиждаха, само че към този момент всички го разпознават - по улиците, пред блока, радват му се и той е доста благополучен. Най-важното е да е жив и здрав и да си откри още другари и да се усеща добре ".

По думите на майка му Калоян не приема премията като нещо, поради което "да се надува ". А желанието му да влага 50-те хиляди в пътешестване идва от разказите на другите деца къде са пътували и къде са ходили през почивките си. "Ние нямаме огромни благоприятни условия да пътуваме и детето желае да прегледа ", споделя още тя.

По-любопитното обаче е не защо желае да изразходи премията си Калоян, а по какъв начин стига до нея. Оказва се, че не му би трябвало доста подготовка. През 2018 година се среща с Георги Георгиев, който си завоюва прозвището "мъжът калкулатор " с присъединяване си в предходен сезон на "България търси гений ".

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР