Кални реки посрещат летовниците на плаж Кабакум край Варна. Проблемът

...
Кални реки посрещат летовниците на плаж Кабакум край Варна. Проблемът
Коментари Харесай

Кални реки посрещат почиващите на плаж Кабакум

Кални реки посрещат летовниците на плаж " Кабакум " край Варна. Проблемът с незаустените подпочвени води, които се стичат по ската, съществува от години. Въпреки многочислените сигнали до Община Варна, решение няма.

Варна

Плажът в местността " Кабакум " е един от най-посещаваните във Варна. Туристите обаче, измежду които и доста чужденци, са принудени да газят водата от деретата, която се стича на пътя, а от там и на плажа.

На пясъчната линия се е образувала голяма локва, която гони туристите от плажа с неприятната си миризма.

Най-голям проблем за летовниците обаче е достъпът до плажа. Заради тесния път, колите се разминават мъчно, а големите тапи изнервят водачите. Летовниците пък са принудени да вървят сред колите, тъй като тротоарите са превърнати в паркинг.

В окаяно положение са и два от трите пешеходни метода към плажа. Макар че са рискови, доста от летовниците ги употребяват.

От Община Варна обявиха, че има планувани средства за ремонт на пешеходните подходи към плажа, само че дейностите се бавят поради правосъдни процедури. Без отговор остана въпросът ни допустимо ли е подпочвените води да бъдат заустени, с цел да не се стичат на пътя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР