Калина Георгиева от Варна е част от българския отбор, който

...
Калина Георгиева от Варна е част от българския отбор, който
Коментари Харесай

Варненка е част от българския отбор на олимпиадата по астрономия в Шри Ланка

Калина Георгиева от Варна е част от българския тим, който показва страната ни на XXIII- та Международната олимпиада по астрономия в Шри Ланка.

Това заяви Свежина Димитрова, шеф на ЦПЛР – Народна астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “ във Варна. Свежина Димитрова добави, че петимата възпитаници от България ще се конкурират с участници от над 50 страни в най-силното и влиятелно съревнование по астрономия в света.

„ Калина Георгиева, която е ученичка в XI -ти клас, е кръжочничка в обсерваторията във Варна още от V-ти клас. Тя завоюва мястото си измежду учениците, които показват България на Международната олимпиада по астрономия и ще чакаме отличие “, добави Свежина Димитрова. Олимпиадата продължава до 14 октомври, а един от ръководителя на групата е Ева Божурова от обсерваторията във Варна.

По мотив на завършилия летен туристически сезон Свежина Димитрова уточни, че той е бил потребен. „ Много сполучлива се оказа лекцията „ Космическо странствуване “ за дребните фенове астрономи. Тя се радваше на сериозен интерес освен от страна на българските деца. Сезонът приключи сполучливо, в този момент започваме новата образователна година “, добави Свежина Димитрова. /ИА Фокус
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР