Калифорния стана третият щат, приел закон за правото на ремонт

...
Калифорния стана третият щат, приел закон за правото на ремонт
Коментари Харесай

Калифорния прие закон, гарантиращ наличието на части за смартфоните в продължение на 7 години

Калифорния стана третият щат, приел закон за правото на ремонт на електрониката. На 12-ти септември Сенатският законопроект 244 бе признат с 50-0 гласа в Асамблеята на щата Калифорния. Законопроектът бе признат и от Сената на Калифорния през май с 38-0 гласа. Сега законопроектът е ориентиран към дефинитивно координиране в Сената, преди да се насочи към бюрото на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.

По този метод Калифорния следва стъпките на Минесота и Ню Йорк. И двата щата през предходната година утвърдиха сходно законодателство за правото на ремонт. Калифорнийският законопроект обаче се отличава с това, че изисква от фирмите да разширят достъпа до материалите за ремонт като елементи, принадлежности, документи и програмен продукт за по-дълъг интервал от време. Законопроектът обрисува три години за артикули, струващи от 50 до 99,99 $, и седем години за артикули с цена 100 $ или повече. Законопроектът ще обхване електрониката и уредите, създадени и продадени след 1 юли 2021 година

Макар че калифорнийският законопроект не е първият, той е важен с обстоятелството, че това се случва в Калифорния. Там освен са основани множеството огромни софтуерни компании, само че Калифорния е и един от най-населените щати в Съединени американски щати. Каквито и законодателни трендове да стартират в Калифорния, те нормално се популяризират в цялата страна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР