kaldata.comВ бъдеще човечеството може да изгради много селища извън Земята,

...
kaldata.comВ бъдеще човечеството може да изгради много селища извън Земята,
Коментари Харесай

Джеф Безос: „Колонизирането на Марс е нецелесъобразно“

kaldata.com

В бъдеще човечеството може да построи доста селища отвън Земята, само че не и на Марс, тъй като да се живее на Червената планета е нецелесъобразно , смята ръководителят на Amazon и създателят на компанията Blue Origin Джеф Безос. Милиардерът постоянно споделя, че крайната цел на неговата галактическа компания е опростяване усвояването на космоса.

Безос смята, че първоначално човечеството би трябвало да изведе отвън рамките на Земята тежката индустрия и електроцентралите.

„ Хората би трябвало да излязат в космоса, с цел да защитят планетата “ – сподели Безос.

Милиардерът акцентира, че не е допустимо постоянно да се употребяват земните запаси. С повишаването на популацията човечеството неизбежно ще се сблъска с нежелателни ограничавания. Те могат да бъдат избегнати посредством усвояването на далечния космос: в случай че добивът на потребни изкопаеми, производството на електрическа сила и тежката индустрия бъдат изведени в галактическото пространство, човешкото може да нараства с на практика неограничени темпове, смята Безос. Според бизнесмена, Слънчевата система може да побере най-малко 1 трилиона души.

„ Земята е перлата на Слънчевата система. Защо да я замърсяваме с тежка индустрия? Това е нонсенс “ – добавя Безос.

„ Считам, че в последна сметка нашата планета би трябвало да стане жилищна зона, център за образование и най-много, база за леката индустрия “ – добави Безос в изявление за Business Insider.
 
Най-богатият човек на Земята не признава Марс като евентуално място за живеене: „ Всички, които желаят да се реалокират на Марс, поучавам една година на поживеят на Еверест “ – сподели милиардерът, намеквайки за концепциите на Илън Мъск.

Ръководителят на Amazon смята, че другите планети по принцип не трябва да бъдат обсъждани като жилищно пространство. Новите селища би трябвало да бъдат създавани недалече от Земята – да вземем за пример в орбита към планетата.

„ Нашата планета е най-хубавата от всички – тя е идеалното място в Слънчевата система и не е оправдано да бъде напускана “ – твърди ни предприемачът.

Главната задача на Blue Origin през идващите години е построяването на инфраструктура и демократизация на изстрелванията. Безос смята, че ракетите за неведнъж потребление към момента не са задоволително ефикасни, тъй като преди всеки полет се постанова да се прави ревизия на бустера. Милиардерът дава за образец Boeing 767: „ Представете си, че самолетът би трябвало да бъде проучен с рентген преди всеки полет, а също по този начин да бъде разглобяван и сглобяван още веднъж. Няма по какъв начин при сходен метод полетите да са евтини„.

Силното поевтиняване на изстрелванията ще даде опция на бизнесмените да стартират бизнес в галактическия бранш при минимални разноски. В резултат от това и в тази сфера ще се появят иноватори и запалянковци, а галактическата промишленост, която в този момент едвам се заражда, ще стартира стремглаво да се развива – добавя Безос.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР