Дивидентните акции предлагат стабилност и паричен поток. Тези две черти

...
Дивидентните акции предлагат стабилност и паричен поток. Тези две черти
Коментари Харесай

3 начина да се пенсионирате като милионер

Дивидентните акции оферират непоклатимост и паричен поток. Тези две черти могат да усилят портфейлите и да слагат вложителите в по-добри позиции досега, в който желаят да се пенсионират, пишат от InvestorPlace, цитира

С придвижване на възрастта вложителите постоянно поемат по-малко опасности. Това е по този начин, тъй като имат по-малко години за възобновяване от корекции и стопански спадове. Въпреки това, в случай че до пенсиониране им остава най-малко десетилетие, те могат да търсят благоприятни условия за напредък. Някои акции оферират добра композиция от напредък и дивиденти, в това число тези обещаващи пенсионни акции.

Microsoft (MSFT)

Трудно е да се сбърка с най-голямата обществено търгувана корпорация в света. Microsoft (MSFT) може да се похвали с пазарна капитализация от 3,2 трилиона  долара и 16% възвръщаемост от началото на годината. Акциите също са нарастнали с 248% през последните пет години.

Microsoft разраства облачната си платформа, защото от ден на ден компании желаят да усилят своята успеваемост и да запазят данните си в сигурност. Изкуственият разсъдък също ускорява търсенето в този сегмент. Microsoft Cloud беше главният мотор на растежа на компанията и най-големият сегмент. Приходите от този сегмент се усилиха с 23% на годишна база, с цел да доближат 35,1 милиарда $ през третото тримесечие на 2024 финансова година. Общите доходи се усилиха със 17% на годишна база и доближиха 61,9 милиарда $.

Нетният приход възлиза на 21,9 милиарда $, което е 20% нарастване на годишна база. Microsoft се разраства и в други вертикали, като бизнес програмен продукт, реклама и игри. Компанията предлага рентабилност от 0,70% и поддържа годишен ритъм на напредък на дивидента от 10,60% през последното десетилетие.

Visa (V)

Visa (V) има ниска рентабилност от 0,76%, само че компенсира това по няколко метода. Първото отличие е нейният годишен ритъм на напредък на дивидентите от 18,05% през последното десетилетие. Докато се пенсионирате, Visa ще доставя доста по-висок дял за своите вложители.

Издателят на кредитна и дебитна карта има и друго преимущество. Нейните артикули са се трансформирали в тъканта на търговията. Хората с подготвеност купуват артикули и услуги с пластмасовите си карти заради удобството, сигурността и премиите, които дават. Тези карти също ще ви трябват, с цел да вършиме онлайн покупки, при които физическите пари в брой няма да работят.

Отчетът за облагите на Visa за второто тримесечие на 2024 година демонстрира, че компанията към момента пораства със солидни темпове. Приходите и чистият приход са нарастнали с 10% на годишна база. Печалбата на акция по GAAP се увеличи с 12% на годишна база. Акциите на Visa са нарастнали с 6% от началото на годината и са нарастнали със 70% през последните пет години. Анализаторите на Уолстрийт имат вяра, че акциите „ Силна покупка “ могат да се покачат с спомагателни 15% от настоящите равнища. Това е една от най-хубавите дивидентни акции на пазара.

Texas Roadhouse (TXRH)

Texas Roadhouse (TXRH) е рационално оценена верига заведения за хранене, която предлага висок напредък и респектираща рентабилност от 1,45%. Акциите са се нараснали с 41% от началото на годината и са се нараснали повече от три пъти през последните пет години.

Компанията регистрира стабилен растеж на приходите и облагите за няколко тримесечия, в това число последното. Приходите са се нараснали с 12,5% на годишна база през първото тримесечие на 2024 година, до момента в който чистият приход е повишен с 31,0% на годишна база. Texas Roadhouse отвори девет фирмени ресторанта и три франчайз ресторанта през тримесечието. Компанията към този момент има 753 ресторанта, което е 7% усъвършенстване на годишна база от нейните 704 ресторанта през първото тримесечие на 2023 година

Приходите и облагите би трябвало да продължат да порастват, защото компанията отваря спомагателни местоположения. След това Texas Roadhouse може да мащабира в бъдеще и да отвори спомагателни локации. Франчайзингът ще улесни разширението на компанията. Texas Roadhouse към този момент има добра рентабилност, само че също по този начин има стабилен ритъм на напредък на дивидентите. Веригата заведения за хранене неотдавна усили своя тримесечен дял от 0,55  долара на акция до 0,61 $ на акция. Това е 10,9% нарастване на годишна база. Ако търсите дивидентни акции, вземете тази.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР