kaldata.comСАЩ ще отложи предложеното увеличение на митата на много потребителска

...
kaldata.comСАЩ ще отложи предложеното увеличение на митата на много потребителска
Коментари Харесай

Тръмп отлага митата върху китайските лаптопи и смартфони за декември

kaldata.com

Съединени американски щати ще отсрочи препоръчаното нарастване на митата на доста потребителска електроника, която се внася от Китай. Това стана ясно през днешния ден от Администрацията на Тръмп. Производителите на джаджи сигурно почувстваха облекчение.

Службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати споделя в изказване, че продължава напред с проектите за налагане на 10% мито на артикули от Китай на стойност $300 милиарда. Президентът сподели през август, че след застоя в договарянията с Китай, митата ще бъдат наложени на 1-ви септември. Службата удостоверява, че това е към момента годно. Малка част от китайския импорт към този момент е обложен с 25% мито.

Сега излиза наяве, че избрани артикули ще бъдат извадени от листата с новите мита „ на база на здраве, сигурност, национална сигурност и други фактори “. Също по този начин, налагането на митата ще се измести на 15-ти декември за избрани артикули.

„ Групата включва да вземем за пример мобилни телефони, преносими компютри, игрови конзоли, някои играчки, монитори, някои облекла и обувки “, споделя се в изказването.

Публикувани са описи с богатствата, които ще бъдат наранени от измененията на 1-ви септември и 15-ти декември.

Това са положителни вести за компании като Apple, които се тормозят, че митата ще се отразят зле на цените за крайния консуматор. Компанията даже пожела частите за Mac Pro да бъдат изключени от описите. Тръмп отхвърли да одобри, а преди този момент сподели и, че потребителите могат да устоят на 10%-ов скок в цените на iPhone много елементарно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР