kaldata.comС идването на новата година, се подготвяме за обичайните класации,

...
kaldata.comС идването на новата година, се подготвяме за обичайните класации,
Коментари Харесай

Прогнозите за Оскар 2020: от Ирландецът и Жокера до Тарантино

kaldata.com

С идването на новата година, се приготвяме за нормалните ранглисти, номинации, самобитни ритуали, които би трябвало да отразят триумфа ни за миналата. И като всяка друга област, която вълнува хората, киното не е изключение – време е да стартираме с прогнозите за най-бляскавата вечер от годината в Холивуд, когато най-големите кино звезди на планетата се събират, с цел да отпразнуват най-хубавото, което промишлеността е съумяла да предложи през миналата година. Вижте нашите догадки кой тази година ще прибере фамозните златни статуетки на 92-рата гала по връчването на Американската кино академия, което ще се организира на 9 февруари, 2020.

Номинациите няма да бъдат разкрити до 13 януари, само че това не значи, че не можем да предвидим кой ще взе участие. Вече видяхме късите описи за други огромни холивудски награди (Златните глобуси, премиите на гилдията на филмовите режисьори и други) и напълно естествено това ни даде визия, въпреки и спекулативна, чии имена ще участват в нощта на Оскарите.

Ще бъде ли „ Ирландецът “ шедьовърът на Netflix? Ще види ли Холивуд в миналото първата победа за най-хубав филм на Куентин Тарантино? Или Avenders: Engame или Жокера ще станат първите филми по комикс, които печелят най-голямото самопризнание в света на киното?

Разгледахме деликатно кандидатите и направихме тези хипотетични номинации за тазгодишните Оскари – и предвиждаме кой ще изнесе речта в нощта…
Кога ще бъдат оповестени номинациите на Оскар?
Както бе упоменато нагоре, номинациите за „ Оскар “ ще бъдат оповестени на 13 януари. Самите награди се връчват в неделя вечерта, 9 февруари. На уеб страницата на Академията са оповестени къси описи с номинациите за някои по-малко вълнуващи категории, като Оскара за най-хубави образни резултати.

България също има своите любимци за „ Оскар “ 2020. Още преди месеци стана ясно, че филмът „ Ага “ на режисьора Милко Лазаров, който се трансформира в най-награждавания български филм и завладя сърцата на немските критици, ще бъде кандидат за най-хубав задграничен филм. По-късно, родното кино стана очевидец на трагичния шедьовър „ Доза благополучие “, който впечатлява с необикновено задълбоченото, клинично и човешко показване на историята на Весела Тотева – някогашният управител на утринния блок, преди да почине през март, 2019 година Нейната биографична роля бе изиграна от личната ѝ щерка, което придава още магичност в удивително успешно разказаната човешка история във кино лентата.

И по този начин, без да се бавим повече, ето нашите планирани номинации
Оскар за най-хубав филмОтмъстителите: Край на игратаBombshellИрландецът, Netflix,Jojo RabbitЖокераМалка женаMarriage StoryИмало едно време в Холивуд, ТарантиноПаразит
След като Мартин Скорсезе на висок глас сподели, че съгласно него филмите на Marvel не би трябвало да се одобряват за кино, очаквайте един от най-големите диспути за поп културата на 2019 година да завземе и листата с отличените на Академията.

Епичният филм „ Ирландецът “ на Скорсезе е толкоз покрай премията за най-хубав филм и най-хубаво снимане, само че не се изненадвайте, когато го видите против Avengers: Endgame – вечерта на Оскарите чука на вратата.

Научнофантастичните и фентъзи филми обичайно не впечатляват Академията, само че този път журито може да е на страната на Железния човек, Капитан Америка и останалите герои от света на Marvel. В последна сметка, Черната пантера отвори вратата за MCU с многочислени номинации предходната година. Припомняме, че премиите за най-хубаво снимане не са смешка работа – купата се носи от филми като „ Титаник “, „ Аватар “, „ Властелинът на пръстените “, „ Завръщането на краля “ и други бокс офис митове.

Броят на номинациите за тази категория през 2009 година, когато беше огромната стачка на американските режисьори бе повишен на 10. Именно по тази причина чакаме тази година филми като Жокерът да се изправят против продукции като „ Ирландецът “ и да покажат, че продукциите по комикси, могат да бъдат съществени, дълбоки, психично издържани и да сграбчен зрителските сърца.

Сред вероятните кандидати на годината ние нареждаме и „ Имало едно време в Холивуд… “ – още един шедьовър от Тарантино, който още веднъж превзема с блестяща актьорска игра, неповторима кино комбинация и пълностоен роман. Също съществени съперници са „ Малка жена “, „ Паразит “ и „ Marriage Story “.
Оскар за най-хубава режисураКуентин Тарантино, „ Имало едно време в … Холивуд “Трета Гервиг, „ Малки дами “Бонг Джо Хоу, „ Паразит “Сам Мендес, „ 1917 “Мартин Скорсезе, „ Ирландецът “
Честно казано, чакаме Академията да даде Глобусът за най-хубава постановка на Трета Гервиг, като това ще бъде нейната втора номинация след „ Lady Bird “ от 2017 година Конкуренцията обаче е сериозна: Мартин Скорсезе и Сам Мендес са имена, от които всеки новак режисьор го обвзема удивление. И двамата се надпреварват за втората си премия за най-хубава постановка, до момента в който Куентин Тарантино несъмнено към този момент е огладнял за още една премия след огромните си победи преди години. Изобщо не би трябвало да подценяваме и работата на корейския режисьор „ Бонг Джо Хоу “ над „ Паразит “.

Според нас, от всички изброени, най-заслужил премията е не различен, а Скорсезе. Филмът му е пример за елегантна постановка, като надяваме се няма да има спънки филм на Netflix да бъде номиниран за Оскар – спомняте ли си по какъв начин преди две години Стивън Спилбърг сподели, че съгласно него филмите на Netflix и другите онлайн услуги за стриймниг въобще не би трябвало да бъдат допускани за блестящите награди? Днес, той работи взаимно с конкурентна стрийминг платформа – Apple TV Plus.
Кой желаеме да завоюва?
Малко режисьори стартират кариерата си толкоз впечатляващо, колкото Грета Гервиг – сигурно е време академията да признае млад и завладяващ човек.
Оскар за най-хубава мъжка роляХоакин Феникс, „ Жокера “Антонио Бандерас, „ Болка и популярност “Адам Драйвър, „ Брачна история “Тарон Егертън, „ Rocketman “Джонатан Прайс, „ Двамата папи “
Да се срем на последния – Джонатан Прайс притегли доста внимание към себе си с безапелационната си, добре въплатена роля на папа Франциск, до момента в който Антонио Бандерас беше не по-малко впечатляващ в обувките на Педро Алмодовар.

В ролята на Жокера, през годините е влизал кой ли не – най-паметните облици бяха на Хит Леджър и Джак Никълсън. Тази годипа обаче Хоакин Феникс влезе в ролята меко казано възхитително, като артистът към този момент има едно победа от 2005 година за ролята си в „ Walke the Line “.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Ус
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР