Калъфче с лични документи и сумата от 150 лв., загубена

...
Калъфче с лични документи и сумата от 150 лв., загубена
Коментари Харесай

Достойната постъпката на тази бургазлийка просълзява!

 Калъфче с персонални документи и сумата от 150 лева, изгубена по случайност в региона на кръстовището на бургаските улици " Александър Стамболийски " и " Стефан Стамболов ", бе върната от 38-годишната бургазлийка Райна Георгиева през днешния ден по обяд. Добрата вест оповестиха от бургаската полиция.

Жената се прибирала към дома си, когато видяла на пешеходната пътека падналото калъфче. Отворила го и без изобщо да се замисли го занесла в постройката на ОДМВР – Бургас на ул. " Христо Ботев " № 46. Служители от Първо районно ръководство – Бургас направили списък на откритата парична сума и документи, измежду които с изключение на персоналната карта и паричната сума, се намирали шофьорската брошура и синия ваучър на 47-годишен бургазлия.

Същият, разчувстван от благородния жест, не можа да сдържи сълзите си, като неведнъж благодари на Райна Георгиева, безкористно върнала откритите движимости. " Редки са случаите, в които с изключение на документите се връща и паричната сума ", разяснява бургазлията – " Щастлив съм, че се срещнах с тази добра жена, чиято постъпка ме накара да върна вярата си в хората ".

Райна Георгиева е безработна от няколко седмици. Завършила е бакалавърска степен по молекулярна биология и магистърска био-физико химия в Софийския университет. Има и докторантура по биофизика към Българска академия на науките. Счита, че постъпката й е подбудена от съпричастност: " Аз съм ставала жертва на джебчийска кражба и знам какъв брой нерви и средства коства възобновяване на персоналните документи. Парите не ме съблазниха, макар че сега съм в тежък финансов миг. Те не са мои, а евентуално са по-нужни на индивида, който ги е изгубил ", непретенциозно прибавя доблестната бургазлийка.

Тя ще бъде наградена на нарочна гала от шефа на ОДМВР – Бургас – ст. комисар Калоян Калоянов по отношение на идния празник на вътрешното ведомство – 5. юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР