Какво знае приходната агенция по скандала с магистрала "Хемус", как

...
Какво знае приходната агенция по скандала с магистрала "Хемус", как
Коментари Харесай

Какво знае НАП по скандала с магистрала Хемус

Какво знае приходната организация по абсурда с автомагистрала "Хемус ", по какъв начин е допустимо една компания хем да губи - хем да става все по-голяма и не престават ли заканите за живота към шефа на Национална агенция за приходите.

Отговор на тези въпроси даде пред шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

По аферата "АМ Хемус " той сподели: "Ние от Национална агенция за приходите нямаме тази функционалност и тези благоприятни условия да следим в действително време какво се случва в междубанковото трансфериране, както и нямаме алтернатива да знаем по кое време се теглят пари на каса на съответната банка. Там към този момент банковите институции имат техните отговорности да уведомят ДАНС, само че не и Национална агенция за приходите. Национална агенция за приходите научава в хода на инспекции, тогава можем да пожелаваме банкови прехвърляния, само че това е след това ".

Относно мъжа, арестуван за така наречен източване на милиони в чували, който е бил чиновник на приходната организация, Спецов сподели: "Познавам го като човек, не сме работили дружно като сътрудници. Но знам кой е ".

По думите му по метода, по който са правени поръчките и заплащанията по схемата "Автомагистрали ", държавният бюджет е ощетен с 20 милиона лв..

Румен Спецов сподели още, че при инспекциите на получателите на огромен публичен запас - изпълнителите на публични поръчки - са открити "много неща ".

"Вследствие на всички тези инспекции, които започнахме, се заявиха може би 85 милиона спомагателни, което демонстрира размера. Доста сполучлива акция ", сподели шефът на Национална агенция за приходите.

Повече по тематиката вижте във видеото нагоре.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР