Какво ви се иска като родители и какво може да

...
Какво ви се иска като родители и какво може да
Коментари Харесай

Не изисквайте невъзможни неща от детето си

Какво ви се желае като родители и какво може да реализира детето ви са две радикално разнообразни неща. Да – Вие можете да го насилите да направи неща отвън желанията и опциите му, само че резултата ще е временен и неудовлетворителен.

Престанете да мислите за детето си, като за директно продължение на Вашето предпочитание. Това, че Вие самите не сте съумели да постигнете несъмнено нещо не значи, че насилвайки наследника си да го направи, ще получите онази репарация, която мечтаете.

Притискайки който и да е, Вие косвено му казвате да желае и да се стреми към диаметрално противоположното на Вашето предпочитание.

Възможностите и самостоятелните особености са другата основополагаща причина за другите избори: едно атлетично дете мъчно ще успее да стои през целия ден, седнало в класна стая. Също по този начин – за по-интелектуализирания младеж ще е мъчно да извършва комплицирани акробатични придвижвания.

Запомнете:

Открийте къде са мощните страни на детето Ви.

Опознайте слабостите му.

Ако желаете да го насочите в избрана посока го убеждавайте с персонален образец, като се въздържате от непотребни думи и директиви – те единствено ще го отхвърлен от желанието Ви.

Проверено персонално от позицията ми на родител и детски психолог.

Валентин Стоилов / www.detskorazvitie.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР