Какво трябва да може кралицата на виното, къде се намира

...
Какво трябва да може кралицата на виното, къде се намира
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за виното

Какво би трябвало да може " кралицата на виното ", къде се намира най-стръмното лозе в Европа и за какво немското вино има американски корени? Ето някои от най-интересните обстоятелства за виното:

Най-стръмното лозе в Европа

В региона на река Мозел се намира дребното лозе Брем. То е най-стръмното лозе в Европа. Разположено е по ската на планината Калмонт, издигаща са на 300 метра надморска височина при надолнище над 60 градуса.

Най-големият фестивал на виното в света

Ако посетите фестивала на виното в градчето Бад Дюркхайм, няма по какъв начин да не останете удовлетворени от количеството! Вместо нормалните чаши, на гостите се оферират огромни, прилични на халби чаши, претъпкани с вино. Неслучайно споделят, че тук се пие толкоз доста вино, колкото доста бира се изпива на Октоберфест. Канцлерката Меркел също е гостувала на фестивала.

Какво би трябвало да може " Кралицата на виното "?

Всяка година лозарските региони в Германия излъчват своя кандидатка, която влиза в конкуренция за купата " Кралица на виното ". Тя би трябвало да е пълнолетна и да е на възраст към 25 години. До 1999 година едно от изискванията е било " кралицата " да не е омъжена. Това изискване към този момент е отпаднало, само че по тази причина пък кандидатките би трябвало да могат да потвърдят, че добре познават и обичат немските виновност.

Защо пък да няма и " Крал на виното "?

През лятото на 2016 година състезанието не съумява да излъчи победителка. Тогава студентът по право Свен Финке-Бигер се преоблича като римския господ на виното Бакхус. Сега е ред и той да съобщи щафетата - още веднъж на жена. Студентът на драго сърце си спомня за триумфа си. " Мога да се оправям не по-зле и от дамите ", споделя той.-->

Най-отбраното вино

От 1945 до 2006 година барон Филип Ротшилд всяка година разпорежда на друг художник задачата да създаде етикетите за неговите виновност. Имената на Пикасо, Кандински, Уорхол и Шагал подсигуряват високата колекционерска стойност на бутилките. Бутилка вино “Mутон-Ротшилд ” от 1945-а да вземем за пример е продадена през 2006 година на търг за 28,750 щатски $ (около 23,000 евро).

Едно доста особено вино

С опасности и провокации се сблъсква всеки винопроизводител: от време на време гроздовете остават да висят на лозята чак до рухването на първата слана. След студените зимни нощи гроздето се обира и в замразено положение се транспортира до пресата. Виното става гъсто, сладко и ароматно, с лека киселинност. Германските ледени виновност се смятат за деликатес и се сервират нормално към десерта.
 вино ThinkStock/Getty Images
" Полярният кръг " на лозарството

Районът към дребното градче Вердер в провинция Бранденбург публично се смята за най-северната лозарска област в света. Наричат я още “полярния кръг на немското лозарство ”. Още по на север, във Финладния също има лозови насъждения. Те виреят с помощта на електроцентралите: топлата вода от охладителната система се води в почвата и защищава лозята от измръзване.

Бяло или алено вино?

Бяло, несъмнено! Наистина ли? Да не би пък да е алено вино? Ако не сте сигурни, става дума евентуално за блан де нуар - бяло вино, получено от червен вид грозде. Когато се в профил кожата, изпод остават сокът и пулпата, които са със ярък цвят. Пример за такова вино е френското шампанско, което се създава от сорта “Шпетбургундер ” или “Пино Ноар ” .
 вино ThinkStock/Getty Images
Вино, целунато от слънцето

" Баденското вино е целунато от слънцето ", гласи една остаряла немска реклама. Югозападна Германия е най-слънчевият район в страната. Тук се отглеждат известни сортове като “Ризлинг ” и “Пино ноар ”. А на 560 метра в планината Хоентвил се намира най-високо разположената винарна - “Олгаберг ”.

Защо немското вино има американски корени?

Около 1850 година американската филоксера (вид дребно насекомо) е пренесена в Европа, популяризира се във всички лозарски региони и за няколко десетилетия унищожава съвсем напълно насажденията. Тогава поражда концепцията да се направи кръстоска сред сензитивните европейски сортове грозде и устойчивите американски сортове. И ето ти, на! Европейското вино e избавено. И съществува до ден сегашен.
 вино ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР