Какво точно Путин повтаря на света, какво ще трябва да

...
Какво точно Путин повтаря на света, какво ще трябва да
Коментари Харесай

Последното китайско предупреждение или Радост чрез сила?

Какво тъкмо Путин повтаря на света, какво ще би трябвало да слуша светът?

Историята с разрушилия се американски БПЛА над Черно море край Крим пораства като снежна топка – най-много с страсти. Което е разбираемо: това е първият случай на директен конфликт сред съветското и американското „ знаме “ от началото на украинската война. При това нашата реакция е по-скоро възторжена и подигравателна (дори в централните медии и в първия кръг от президента), американската - озадачена и внимателна. Най-вероятно страстите и самият случай ще утихнат и ще бъдат забравени доста скоро. Още по-интересно е да се претегли и оцени какво остава в крайния ред.

На първо място, незабавно означаваме, че случаят няма да докара до ескалация на напрежението (добре, дано просто кажем: доста косвена). Това излиза наяве от развиването на спора. Дронът се разруши сутринта на 14-и, наши и американски медии и публични лица оповестиха информация за това вечерта. Ясно е, че преди този момент имаше много бурни разправии. Което се изля на повърхността в два разновидността, напълно предсказуеми и в духа на нашето „ държание “ в този спор.

Държавният департамент намерения малко (Су-27 „ принуди въоръжените сили на Съединени американски щати да смъкват “ летящия самолет), дипломатично означи „ непреднамереността “ на съветските дейности. Руснаците незабавно започнаха да вършат изказвания, които бяха недвусмислено неутрални (ние просто летяхме, нищо общо със случилото се нямаме), само че с очевиден привкус на насмешка, като се стартира от Московска област и се стигне до Лавров и Песков: „ В резултат на внезапно маневриране американският безпилотен аероплан влезе в неконтролиран полет със загуба на височина и се сблъска с водна повърхнина “, от Министерство на отбраната), „ Ако не летеше там, където не би трябвало, всичко щеше да е екологично “, от Песков. Самият метод, по който Су-27 " препика “ американския дрон беше, да кажем, своеволен: той или го заля с гориво, или опустоши моторите със " следна бликам ".

В резултат на това американците реагираха на случая като на следващия трик на дворен гамен. Те са употребяват този фасон от предвоенния интервал на „ ултиматума на Путин ” и настойчиво го следват. Тоест демонстративно не одобряват заканите на Русия съществено. И в този момент заявиха, че ще продължат да летят където и когато би трябвало. На което Лавров към този момент съумя да отговори в духа, че щом те летят където си желаят, значи и ние ще летим. Припомняме " ограничавания статут " върху някои значими за нас области, който еднолично обявихме.

Като цяло, каквото и да се приказва, това е предизвикателство. Но не прекомерно съществено. По-скоро е предизвестие. Далеч, несъмнено, от първото. С една дума, двусмислието на нашите позиции не е изчезнало. Ескалацията (много, доста постепенно) въпреки всичко нараства. Но... Какъв е смисълът на протичащото?

За себе си бих дал отговор на този въпрос по следния метод: ние продължаваме да маркираме нашата стратегическа линия с дребни, тънки тирета-пунктирни линии. Историята с БПЛА е подробност, значим като време и място щрих. Защото това се случи преди идното (поне обявеното) пролетно нахлуване на ВСУ, което може да се окаже повратната точка на войната. Ясно е, че се готвим за него. И че някои от нашите области би трябвало да бъдат затворени от американските очи. И въобще - тук няма място за непознати. Така това предизвестие, което като цяло е много безшумно, може да се прочете по следния метод: стойте надалеч.

Като цяло държанието на нашите висши чиновници и на Министерството на защитата тук доста припомня това, което наблюдавахме директно преди началото на войната. Някои наперени реакции загатват за директната благословия на Кремъл. И в последна сметка всичко това е безусловно в стила и духа на Путин. Което като цяло (имам мнение) може да се назова най-стабилното статукво на международната политика. Тоест, единствената безусловно предсказуема (в положителния смисъл) и неподвижна константа. Световната политика в действителност полудява и то много бързо. Не, не при всички. „ Целият свят се върти към човек “, само че към този момент самият човек остава имобилен.

Година, две, осем, двадесет години Путин остава същият, какъвто беше: същата тази устойчивост в центъра на хаоса, будистки архонт, център на антициклон, единствената безусловна точка на международния дискурс: този, който прави каквото споделя и споделя какво прави. В същото време, ясно, недвусмислено и непроменяемо определяйки задачите си и употребявайки доста деликатна и тествана система от инспекции и салда и - несъмнено, предизвестия.

Мнозина, несъмнено, няма да се съгласят с мен и ще стартират да приказват за прословутите червени линии, „ към този момент никой не се опасява “. Смея да настоявам, че линии към момента има и то много страшни. Но на прочувствено равнище.

Има някакъв брамински жанр на съветския човек и съветската политика. Не постоянно явен, а от време на време в действителност се оказва неправилно, като стила на последния съветски император, предаден от близкия си кръг. (Въпреки че дали той бърка във връзка с вечността също е огромен въпрос. Може би не. Защото Русия граничи с Бог. И това въобще не е стилът на международната геополитика, с който англосаксонците са привикнали.) Аз също се осмелявам да считам, че през последните 100 години светът като цяло и съветският свят в частност не са се подобрили. Напротив, придвижили са се към ръба на бездната надалеч напред.

Не, въобще не извинявам нашето Министерство на защитата и съм склонен, че англосаксонците схващат единствено мощ и нищо повече. Всеки в действителност схваща единствено от мощ и от нищо друго. И в случай че мирът в действителност можеше да бъде превзет благодарение на общественост от кармелитски монахини, които биха предали на всички очевидната истина, че „ милостта е по-висока от справедливостта “, той от дълго време щеше да е превзет. Уви, това не се случва. Мирът се печели единствено със мощ, лайна, кръв и сълзи. Но международният хегемон, който 500 години праволинейно върви към властта, няма самичък да отстъпи тази власт. И той няма да се вслуша в причините ви. И това е всичко - това също би трябвало да се разбере добре.

Затова и аз персонално съм за внимателните дейности. Предпазливи, само че непроменени. С ясно и отчетливо схващане за крайните цели.

Какво тъкмо Путин не се уморява да повтаря на света, какво в последна сметка ще би трябвало да слуша той, светът? Или в противоположен случай той просто ще би трябвало да свърши? Това са едни доста елементарни и доста разбираеми думи, обстоятелства и заключения. Приблизително: Русия в XXI век може да оцелее (съществува) единствено в своите исторически граници. Руснакът може да остане съветски единствено в ролята на руснак: т.е. човек с велика, същинска, съветска имперска просвета (и никой не се нуждае от различен човек: нито светът на земята, нито Бог на небето). Това в действителност е всичко. Не е доста. Но е безусловно недопустимо за днешния световен свят. Следователно или-или. Или светът ще тръгне и ще се пропука по линията на здравия разсъдък (т.е. прословутото единение на прословутия „ групов Запад “, на което, коства ми се, рационално се надява Путин), или въобще няма да го има. Защото: „ Защо ни е светът, в случай че в него няма Русия? Ясно ли е предлагането? Ясно е. Трудно ли е? Трудно. Затова ще го втълпим последователно, нежно, настойчиво и устойчиво, както обичаме и умеем.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР