Какво точно е йога с кози? Известна на английски като

...
Какво точно е йога с кози? Известна на английски като
Коментари Харесай

Йога с кози срещу депресия и тревожност

Какво тъкмо е йога с кози? Известна на британски като " Baby goat yoga " или единствено “goat yoga ", това е нова йога процедура, станала известна още през 2016 година По създание практиката включва участници, които вършат йога дружно с дребни козлета. Понякога всеки участник има „ своя персонална коза “ за цялата сесия, в други случаи може има две или три кози, които се смесват с целия йога клас.

Най-общо казано, задачата на йогата с кози срещу меланхолия и тревога е да вършиме елементарна йога, до момента в който се усмихвате, смеете и забавлявате с козите – известни като едни от най-сладките, отзивчиви и най-щастливите домашни животни.

От къде идва концепцията?

Ако йога с кози ви звучи необичайно, не сте сами. И не, концепцията не е завърнала се отпреди хиляди години обратно духовната дисциплинираност йога. Основателят е жена на име Лейни Морс, която през 2016 година взема решение да стартира тази процедура с няколко кози, които има в Олбъни, Орегон, Съединени американски щати. По това време Лейни споделя, че е минавала през сложен интервал.

Разводът, скорошната диагноза за заболяване и други неуспехи били причина да се бори прочувствено. Но постоянно, когато била към козите си, светът и се озарявал. Те и оказват помощ за основаването на мир и успокоение, съвършена композиция както за душата, по този начин и за мозъка. И това било началото на йогата с кози, каквато я познаваме през днешния ден.

Лейни взема решение, че тази искра на наслада би трябвало да бъде споделена, по тази причина стартира да предлага „ щастливи часове с кози “ на локалните хора и всеки, който се интересува от лична терапия с кози. Когато разказала това на другар, който бил инструктор по йога, приятелят на Лейни измислил брилянтна концепция: за какво да не комбинираме лечението с кози с йога за най-хубавата композиция от физически и прочувствен позитивизъм? А останалото, както се споделя, е история. Йогата с кози се развива и става извънредно известна на разнообразни места в цяла Северна Америка, по-късно и по целия свят.

Ползите от йогата с кози

 Йога с кози против меланхолия и тревога

Йога е предопределена да релаксира, само че боренето с разнообразни пози може да бъде малко стресиращо, изключително за начинаещи. По време на йогата с кози вашият инструктор ще води групата ви през поредност от йога пози, до момента в който козлета лудуват в близост или даже се катерят на гърба ви. Тази спокойна атмосфера ви оказва помощ да се свържете с природата и да се почувствате спокойни. Не е нужно да се притеснявате, че другите членове ще виждат неналичието ви на еластичност, защото всички очи ще бъдат ориентирани към козите.

Невъзможно е да не се усмихнеш, до момента в който гледаш по какъв начин дребни ярета подскачат към краката ти и насладата им е заразителна! Проучванията демонстрират, че играта с животно единствено за 5 минути понижава равнищата на стрес. Това е по този начин, тъй като взаимоотношението с животни понижава кортизола (хормона на стреса), като в същото време покачва серотонина и допамина (хормони, които провокират щастие). Йогата с кози ще ви помогне да освободите напрежението, което сте задържали, и просто да се свържете още веднъж с всички към вас. Въпреки че йогата с кози не е лек за заболяване, тя може да ви помогне да се справите със напрежението от справяне със здравословен проблем.

Списъкът с изгоди от йогата с кози включва още:

- Облекчаване на тревогата: Отново йога и лечението с животни оказват помощ за облекчение на признаците на тревога. Добре работи и в случай че се чувствате депресирани. В някои случаи е потвърдено, че обкръжението от тези животни кара практикуващите да се смеят и всички знаем какъв брой здравословен може да бъде смехът!

- Подобряване на настроението: Ендорфините, отделени по време на йога, и щастието, предавано от козите, могат да оказват помощ за възстановяване на настроението ви.

- Подобрена еластичност: йога оказва помощ да подобрите вашата еластичност и обсег на придвижване.

 Йога с кози против меланхолия и тревога

- Сърдечно-съдови извършения (понижаване на кръвното налягане): Йогата оказва помощ за ускорение на сърдечната периодичност и може да намали кръвното налягане. Изследователите откриха още, че единствено наличието на другарски настроени животни, даже и да са непознати, може да помогне за понижаване на сърдечната периодичност и кръвното налягане на индивида.

- Облекчаване на болката: както йога, по този начин и лечението с кози могат да оказват помощ за облекчение на болката.

- Позитивност: Както споменахме, както йога, по този начин и козите могат да оказват помощ за основаването на по-положителен мироглед за живота.

- Подобрено качество на съня: Научно е потвърдено, че йогата усъвършенства качеството на съня.

- Подобрено дишане: Йогата оказва помощ за възстановяване на дишането ви и може да бъде от изгода за хора с астма или други респираторни болести.

Защо тъкмо кози?

Има няколко неправилни схващания за козите – най-често срещаните са, че са вонящи и нападателни. Козите са като кучетата, защото са енергични, отзивчиви и игриви по природа. Козите също са доста интелигентни и обществени, заради което козлетата са щастливи да лежат спокойно в ръцете ви, до момента в който ги галите. Йогата с кози може да не е най-напрегнатата рутинна подготовка, само че обезпечава големи физически, умствени, прочувствени и духовни изгоди. Критици и скептици споделят, че не е нищо повече от мимолетна мода, само че това опонира на листата с удовлетворени хора, които са я практикували. Има какво да обичате в йогата с кози – от чистия въздух и зелената трева до срещите с нови хора и несъмнено – очарователните козлета, подскачащи в близост наоколо.

Вижте още: Интересни обстоятелства за козите и се запознайте с Мини козичките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР