Какво следва на политическия терен – коментар на политолозите Стойчо

...
Какво следва на политическия терен – коментар на политолозите Стойчо
Коментари Харесай

Политолог: Президентът в момента проблеми няма. Той стои отстрани и гледа сеир

Какво следва на политическия терен – коментар на политолозите Стойчо Стойчев и Георги Киряков.

" Президентът сега проблеми няма. Той стои в профил и гледа сеир. Не виждам нещо трагично в ограничавания избор за длъжностен министър-председател, както и за провеждането на изборите 2 в 1. При съществуване на предпочитание всичко ще бъде свършено в период “, уточни Стойчо Стойчев пред btv.

" Мисля, че президентът ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия по традиция. Правил го е всякога, когато е имал такава опция “, добави той.

" Очевидно от ПП-ДБ не знаят по какъв начин да водят договаряния. Очевидно е, че се върви към избори, които те не желаят. Президентът прояви подигравка при срещата, тъй като главните конституционни промени бяха инициирани от ПП-ДБ. Христо Иванов сподели в " Лице в лице “, че не е очаквал, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще провокират предварителни избори “, добави Киряков.

" Ще забележим кой ще бъде посоченият за длъжностен министър-председател. Ще забележим кои ще бъдат препоръчани за министри. Има още една смяна в Конституцията – в този момент Народното събрание ще продължи да работи. Какво ще прави Народното събрание в тази предизборна акция? Какво болшинство ще има там? Какво ще се гласоподава в него и ще има ли плаващи болшинства, които за тези два месеца ще изберат новите управления на регулаторите “, разяснява още Георги Киряков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР