Какво ще се случи с мобилността, кои тенденции ще продължат

...
Какво ще се случи с мобилността, кои тенденции ще продължат
Коментари Харесай

Тенденциите на мобилността през 2022 г.

Какво ще се случи с подвижността, кои трендове ще продължат или ще доминират през 2022 година? Едно е ясно - нещата се развиват доста динамично. Според специалистите по подвижност най-важните тематики са електромобилност, самостоятелно шофиране, леки транспортни средства и новаторски сюжети за потребление.

Изобретателите на автоматизирано шерване на транспортни средства допускат, че през идната година ще бъдат създадени нови нови концепции за подвижност, които оферират гъвкави решения и комфортни други възможности на собствеността на транспортните средства и подтикват пазара за споделена подвижност.

Според анализаторите абонаментите за коли са комфортна опция на притежаването на кола. Доставчици от огромно многообразие от браншове са разкрили този капацитет. В допълнение, класическите компании за коли чартърен също навлизат в този нов бизнес. Europcar разгласи, че ще започва абонаментна услуга в Норвегия. Китайският производител Geely даже предлага автомобил от марката Lynk & Co единствено като абонамент.

Rocks-e, Twizy, Microlino, City Transformer – леките транспортни средства са във напредък и за разлика от класическите коли са създадени, с цел да отговорят на характерни потребности за ясно дефинираната област на градската подвижност. Като преход в мобилноста сред колите и мотоциклетите, те по характерен метод съчетават преимуществата за паркиране на двуколесника с опциите за превоз на автомобила. Като електрически транспортни средства те оферират и устойчива подвижност в града.

По-ниските разноски за придобиване спрямо електроавтомобилите също ги вършат привлекателни за операторите на споделено пътешестване. Възможността наподобява удобна, вълнуващият въпрос за 2022 година е дали ще съумеят тези микроавтомобили да завоюват място в микса за градска подвижност?

Много почитатели на пътешествията откриха за себе си ваканциите с кемпери през последната година поради по-спокойната отмора по време на пандемия. Причината за това е освен обвързваното с пандемията предпочитание за разстояние от останалите хора, само че и наклонността за пътешестване на дребни групи и отмора в личната си страна, „ подхранвана “ от вируса. Наемодателите желаят да предложат на своите клиенти комфортен дигитален развой на резервация, наемане и заплащане, което прави кемпер услугата изцяло цифрова.

Друга забавна наклонност е взривът на потребление на товарните колела. Тя облекчава придвижването в градовете, способства за понижаване на автомобилния на трафик и сега се развива в рентабилен бизнес модел. Пазарът им претърпява същински взрив, а разнообразието и размерът на офертите нараства. Изследването „ Резултати от изследването на промишлеността за товарни колела в Европа 2021 “ от плана City Changer Cargo Bike изследва 38-те най-важни снабдители на европейския пазар и предвижда напредък от към 66 %.

Подобна наклонност се улавя и в бранша за шерването им. Лондон тества шерването на товарни колела в източната част на метрополиса от септември 2021 година Освен това логистичната компания Stuart Delivery и производителят на товарни колела Vok Bikes преди малко оповестиха, че ще започват шерването на товарни колела в Лондон през идната година.

Според индустриалната асоциация cargobike, в този момент в Германия има към 150 снабдители за шерване на товарни колела, а това се обрисува като динамичен пазар, подсилващ концепцията за споделена подвижност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР