Какво ще се случи с хората, поставени под карантина в

...
Какво ще се случи с хората, поставени под карантина в
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Ако изтеглиш късата клечка и се разболееш, няма да можеш да гласуваш

Какво ще се случи с хората, сложени под карантина в дните непоследствено преди парламентарните избори. Този въпрос зададе в ефира на Българската национална телевизия водачът на " ВОЛТ " Настимир Ананиев. Причина за питането му е част от признатите през вчерашния ден промени в Закона за изключителното състояние и изборните правила, с които се подсигурява гласуването с мобилни урни за карантинираните гласоподаватели. Това обаче става посредством заявление, подадено не по-късно от три дни преди датата на вота.
Ананиев съобщи изрично, че сега се прави корекция в закон, която би трябвало да урежда въпрос, обезпечен от Конституцията. Създава обаче редица проблеми.

" Какво направиха за българите в чужбина и по какъв метод ще подсигуряват техния избор? Защо не одобриха гласуването по пощата? Защо да няма време за това ", попита още Ананиев.

Спорен за него е и въпросът с представителите в секционните изборни комисии. В тях ще влязат членове на извънпарламентарните партии, само че попита - за какво не са били отворени за обединенията отвън Народното събрание?

По думите му всички социологически изследвания сега залагат на твърдото ядро от хора, решили да гласоподават. Има обаче 20% от гласоподавателите, които още не знаят за кого да подадат гласа си.

" Те могат да създадат всяка партия първа политическа мощ ", безапелационен бе Настимир Ананиев.

Партия " ВОЛТ " е част от партньорската мрежа на " Изправи се.БГ " на Мая Манолова. В нея влиза и " Отровното трио ". Стои въпросът по какъв начин ще наподобява бъдещо държавно управление, защото съгласно всички социологически изследвания коалиция в Народното събрание ще има.

" Колация ще има. Твърдо изключвам ГЕРБ и БП. Всеки може да поддържа разнообразни политики. Но няма да се обединим със скрития модел, който ръководи ", уточни още Ананиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР