Какво ще е бъдещето на новия , ще има ли

...
Какво ще е бъдещето на новия , ще има ли
Коментари Харесай

45-ия парламент: Ще успеят ли партиите да намерят компромиси помежду си?

Какво ще е бъдещето на новия, ще има ли държавно управление и кой ще ръководи? Отговорите на тези въпроси дават пред БТВ политолози и анализатори.
Засега е ясно, че водачът на ГЕРБ е подготвен на разнообразни политически конфигурации, споделят специалистите. „ Тоест, неговата съществена цел е да не допусне служебно държавно управление заради характера на тази изборна година в която сме ми се коства, че на сцената са двама огромни играчи сега - Бойко Борисов със своите предложения и президентът Румен Радев със своите предложения и ще забележим мъдростта и на двамата в какво ще се прояви “, съобщи политологът доцент Мария Пиргова.
 Осман Октай с прогноза по кое време да чакаме предварителни избори (ВИДЕО) Осман Октай с прогноза по кое време да чакаме предварителни избори (ВИДЕО)
Следващите избори ще са предварителни. Президентът ще назначи служебно държавно управление и доникъде на септември ще има избор. Това съобщи в прочие..
„ Големият въпрос е дали има политическа воля да се направи държавно управление, което сме привикнали да назоваваме експертно, а на процедура това е държавно управление необятна коалиция, в което няма изявени политически водачи “, разяснява проф. Румяна Коларова. Първи разбори с какво „ ИТН “ съумява все още да измести Българска социалистическа партия и да стане втора политическа мощ. „ Всички споделят, че Слави Трифонов е огромният победител, само че той е задоволително умел човек, с цел да знае, че това е партия еднодневка, подобен вид партии един мандат изкарват “, съобщи проф. Румяна Коларова.
„ Слави Трифонов съумя да се обърне към младежите и то последните години, той е знак на преформатирането на политическата система “, добави доцент Мария Пиргова.
Политолозите залагат на разнообразни сюжети за развиване на политическата обстановка. „ Най-вероятният сюжет е предварителни парламентарни избори и експертно държавно управление на Румен Радев. Имаш доста кубчета като от Лего, от тези кубчета в този Народното събрание, значимо е какво можеш да построиш от тях “, сподели политологът Петър Чолаков.
„ До през вчерашния ден бих спекулирал за държавно управление на националното единодушие, което да събира на едно място Българска социалистическа партия и ГЕРБ, обаче към този момент виждаме, че тази аритметика не е допустима “, разяснява социологът Стефан Георгиев. Според някои анализатори Българска социалистическа партия е огромният губещ на тези избори, а съгласно други на Движение за права и свободи към този момент ще им бъде доста мъчно да бъдат балансьор.
 92.95% обработени протоколи - оспорвана борба за четвъртото място 92.95% обработени протоколи - оспорвана борба за четвъртото място
При 92.95% обработени секционни протоколи в РИК към 18:00 ч., качени на уеб страницата на ЦИК, данните демонстрират оспорвана борба за четвъртото мя...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР