Какво се затваря от понеделник? Здравният министър проф. Костадин Ангелов

...
Коментари Харесай

Пет въпроса за работодатели за новия локдаун. Какво се затваря от понеделник?

Какво се затваря от понеделник?

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи 10-дневна карантина от 22 до 31 март. В този интервал:

децата от детските градини и учебните заведения ще останат вкъщи и ще се образоват отдалечено затварят се заведенията, които ще работят единствено за доставки по офиси и домове затварят се фитнесите, независими басейни и зали за групови занимания затварят се всички търговски обекти над 300 кв. м без питателните магазини затварят се кина, театри, музеи, игрални зали, казина затварят се и хотелските заведения за хранене, а хотелите би трябвало да провеждат изхранването на гостите си по стаите преустановяват се всички конгреси, конференции, спортни надпревари надпреварите пред аудитория и проведени екскурзии Театрите и кината няма да работят сватби и частни празненства могат да се организират с не повече от 15 гости

Наистина ли ще рестриктивните мерки ще бъдат единствено за 10 дни?
Едва ли. Натоварването на лечебните заведения ще продължи да се усилва през идващите седмици. Дори и локдаунът да има резултат върху растежа на инфектираните, той надали ще се усети преди да са минали най-малко 14 дни. Дори и тогава броят на хора в лечебните заведения ще е сензитивно по-висок от в този момент и разпределяне на ограниченията ще е мъчно допустимо. Десетдневният период не е обвързван с изборите, които би трябвало да се проведат на 4-ти април, счита здравният министър Костадин Ангелов. Причината, съгласно него, е че английският вид на ковид се популяризира по-бързо, само че и болните се възстановявали по-бързо. Какви обезщетителни ограничения предлага държавното управление?
Остават да важат всички ограничения, които бяха отворени за бизнеса и до момента - ограниченията по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", и заемите с гаранции за компании през Българската банка за развиване, Фонда на фондовете, както и тези за опазване на заетостта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР